Tips redaksjonen
11.04.2016

Radonkompetanse har fått SINTEF-godkjenning med entrinnstetning

Radonkompetanse i Sandnes har fått SINTEF-godkjenning på Rad X radonsikring med entrinnstetning.

Rad X-produktene
Radonkompetanse har nå fått en oppdatert Norsk SINTEF-godkjenning på Rad X radon- og fuktsperrepakken. I tillegg til den eksisterende godkjenningen har nå Rad X-pakken også blitt godkjent med den nye skjøtetapen Rad 1, som utføres som entrinnstetning både i gruppe B og C.

Montering av membran med et trinn
SINTEF har gjennomført egen test av den nye Rad 1-tapen med godkjent resultat. Dette gjør at brukerne nå kan forholde seg til bare én type tape i hele prosessen med å skjøte radonmembranen. Den nye tapen er basert på den eksisterende butyl Rad T-tapen, men er videreutviklet for å kunne brukes som entrinnstetning.
   – Det er en omfattende og svært kostbar jobb å få dette godkjent, men våre kunder ønsker den høyeste kvaliteten på sine produkter, og derfor har vi tatt kostnaden det er å få dette gjort. Dette styrker ytterligere hele «pakken» vi leverer, sier Espen Øvstebø, salgssjef i Radonkompetanse. Det forenkler leggingen betydelig å bruke ett trinn, da du kan legge alt ovenfra, og man slipper å tape mellom membranen.

Egenutviklet og delvis norskproduserte produkter
– Radonkompetanse har selv utviklet de godkjente produktene siden starten i 2002. Rad S200 er et nytt tilskudd til den eksisterende brønnen Rad S500, som blir produsert lokalt i Rogaland, og som vi tror vil bli et viktig produkt for oss, sier Øvstebø.

Levert i Norge i flere år
– Radonkompetanse har siden 2002 levert produkter for sikring av radon i nye bygg. I årene etter 2002 var det Radonkompetanse som introduserte mange av produktene som i dag er påkrevd på nye bygg. I 2015 hadde bedriften en omsetningsøkning på 50 prosent sammenlignet med 2014, noe vi er veldig fornøyd med, sier Øvstebø.

Solid leverandør
I 2010 overtok Arne Kenneth Øvstebø aksjene i Radonkompetanse etter at Leif Terje Larsen gikk av med pensjon. Øvstebø sier: – Vi blir nå enda mer komplett for våre kunder på radonsikring i Norge med den siste SINTEF-godkjenningen. Det som også skiller oss fra konkurrentene, er at vi ikke har noen fordyrende ledd og stor organisasjon. Dette gir oss et konkurransefortrinn.
   – Radonkompetanse er et veletablert firma, og vi har over 15 års erfaring fra bransjen, sier Øvstebø. Hovedkontoret ligger i Sandnes, og vi har forhandlere og samarbeidspartnere både i inn- og utland, sier Øvstebø.

Utfordrende markedssituasjon
– Til tross for en utfordrende markedssituasjon, skjerpet konkurranse og antatt lavere marginer i fremtiden, forventer jeg at vi skal øke vår markedsandel, forteller Espen Øvstebø og fortsetter: – Vi følger opp kunden slik at han blir 100 prosent fornøyd. Den beste markedsføringen er når kundene snakker med hverandre om våre produkter som de er fornøyd med.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1