Tips redaksjonen
15.03.2017

REDAir FLEX er valgt som fasadeløsning i innovativt byggeprosjekt

I august 2015 startet byggingen av den nye og etterlengtede svømmehallen på Holmenskjæret i Asker. Det er et stort og nyskapende prosjekt med mange moderne og fremtidsrettede løsninger. Totalt vil svømmehallen få en kapasitet på hele 400 gjester og vil inneholde bl. a. et 25 meters basseng med 8 baner, et terapibasseng, et treningsrom, i tillegg til sosialrom, garderober og kantine.

Byggherren Asker kommune har lagt svært stor vekt på energibesparende løsninger i planleggingen og prosjekteringen, og målet er at svømmehallen skal bli en av Norges aller første med passivhusstandard – om ikke den første, når den står ferdig våren 2017.
   For å nå målet om lavest mulig energiforbruk var det å velge REDAir FLEX fra AS ROCKWOOL som fasadeisolering et av tiltakene. REDAir FLEX er et ventilert fasadeisoleringssystem som enkelt tilfredsstiller kravene til passivhus og andre lavenergibygg. Systemet vil også være med på å gi svømmehallen et svært behagelig inneklima, i tillegg til at steinullens gode brannhemmende egenskaper vil øke byggets brannsikkerhet. På dette prosjektet er det brukt 1600 m2 REDAir FLEX i 35 cm tykkelse på utsiden av konstruksjonen. Ytterkledningen består av sementbaserte fasadeplater.
   – Det blir ingen kuldebroer med REDAir FLEX, kommenterer Henrik Larsson, formann hos spesialfirmaet Noveta, som har ansvaret for byggingen av både klimaveggene og innerveggene i den nye svømmehallen. – Systemet har veldig bra isolasjonsevne, og så er det også bra for lydreduksjonen, fortsetter han.
   Svømmehallen på Holmen er gitt status som forbildeprosjekt i Futurebuilt-programmet og har fått støtte fra både Enova og Innovasjon Norge. Det er ønskelig at erfaringene fra dette prosjektet skal bidra til at flere andre svømmehaller vil bli bygd etter samme prinsipper.
   – Å montere REDAir FLEX går veldig kjapt, sier formann Larsson. – Det er bare to momenter. Lektene festes med skruer gjennom FLEX-platene, og så er det ferdig. Det støver lite også, smiler han.
   – Vi i Noveta har brukt ROCKWOOL REDAir FLEX ved to anledninger tidligere. Da vi så at REDAir FLEX også var valgt til dette helt spesielle prosjektet tegnet av islandske Arkis arkitektar, fikk vi nok en bekreftelse på at systemet er svært funksjonelt, avslutter han.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1