Tips redaksjonen
02.02.2015

Quick Install skal vokse seg store i Norden

Quick Install AS har doblet omsetningen siden selskapsetableringen i 2013. – Kombinasjonen av markedsledende LED-armaturer og verktøy har satt oss i førersetet, sier markedssjef Lene Rønning i selskapet. – Dette er en utvikling vi er meget godt fornøyd med.

Fremtidsutsiktene for Quick Install ser lovende ut. Selskapet er nå i ferd med å etablere seg på det nordiske markedet. – Vi selger nå inn våre belysningsprodukter og verktøy i Sverige og Finland. Etter hvert har vi planer om å etablere oss i dedikerte markeder på kontinentet, sier Rønning. Hun legger til at selskapet vil komme med en rekke nye produktlanseringer i 2015 som vil vekke oppsikt. – I samarbeid med anerkjente produsenter driver vi med aktiv produktutvikling.

Toneangivende leverandør
Quick Install AS, med hovedbase i Kristiansand, har i løpet av 1 ½ år blitt en toneangivende leverandør av LED-belysningsløsninger og verktøy til grossister på det norske markedet. – Våre produkter selges utelukkende via disse forhandlerne, sier Rønning. – Dermed er våre produkter tilgjengelig for installatører over hele Norge.

Kaprer markedsandeler
– Vi kaprer markedsandeler der andre sakker akterut. Det har gjort oss til en betydelig aktør i grossistmarkedet med standard belysnings- og verktøyløsninger, sier Rønning. – Våre lave og kassefrie LED-downlights og vårt brukervennlige monteringsverktøy Qi Spotless Pro var bærebjelken da selskapet ble etablert. Installatørmarkedet har i lang tid etterspurt våre løsninger. Nå er de komplimentert med downlights, taklamper, Qi EsyFold, lyskastere, LED-strips og skinnesystemer. Løsningene gjør oss i stand til å selge oss inn til de fleste bolig- og næringsprosjekter.

Skreddersydde løsninger
– Vi skal spille på det installatøren trenger for å utføre monteringen raskt og effektivt, sier Rønning. Hun legger til at Quick Install ikke skal være størst på antall produkter, men ha skreddersydde og dedikerte løsninger tilpasset kundenes behov. – Våre verktøyer ivaretar montørenes krav til helse, miljø og sikkerhet (HMS).

Utvider produktporteføljen
nQuick Install har nå utvidet produktporteføljen slik at det dekker en større del av installatørenes bruksområde. – Nytt av i år er vårt komplette montasjevennlige LED-stripssett (Qi LED strips) med fra 5 til 10 meters lengde på samme strømforsyning. Vi har også store forventninger til vårt nye verktøy Qi EsyFold i herdet stål. Hullsagen og senterboret tilkobles drillen, og hullprosessen skjer ved rotasjon. Verktøyet kan brukes på begge sider av stålstendere og lager ingen skarpe kanter i hullet. Det forenkler trekking og hindrer skade på kabler og rør i stålstender uavhengig av boreretning.

Nemko-godkjent
– Våre LED-downlights er lavtbyggende og godkjent av Nemko for installasjon direkte i isolasjon uten kasse. Produktet ivaretar byggeforskriftene hvor kravet er 5cm installasjonsrom. Høyden er kun 33 mm og passer i isolasjonsrom uten å bryte fuktsperre. – Fordelene med våre downlights er at du slipper kasse, reduserer monteringstiden og kostnader, sier Rønning. Hun legger til at selskapet også har høstet gode erfaringer med sin LED taklampe der LED-diodene er plassert langs kanten på lampen. LED-taklampen leveres også med lys- og bevegelsessensor, som gir en jevn lysfordeling og fin lysopplevelse. Med våre LED-produkter snakker vi om strømbesparelser på opptil 85 prosent.

Raskt og effektivt
Flere installatører mener produktene fra Quick Install hjelper dem til å utføre arbeidet raskt og effektivt. Installatøren OneCo fremhever Qi produktenes monteringsvennlighet og lave kostnad. Alt leveres i en pakkeløsning fra grossist, noe som medfører færre feilbestillinger. Bravida har benyttet QI Esyfold i forbindelse med elektroarbeider på leilighetskomplekset Rona senter i Kristiansand. Installatøren mener verktøyet er med på å redusere installasjonstiden i hver leilighet. De får færre kuttskader og unngår at rørene knekker på grunn av skarpe kanter i veggene.

Stort markedspotensial
– Vi har beveget oss inn på et markedssegment med stort vekstpotensial og forventer god omsetningsvekst i årene fremover. Med våre nye belysningsprodukter og verktøy er vi beredt til å kapre ytterligere markedsandeler, avslutter Rønning.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1