Tips redaksjonen
20.12.2016

Programvareroboter til offentlig sektor

OpusCapita er pionerer innenfor programvareroboter for offentlig sektor og leverer nå løsninger til den finske regjeringens servicekontor for økonomi og HR.

OpusCapita – Et ledende selskap i Norden innenfor automatisering for digital fakturering og økonomiprosesser – har gjort en avtale om å gi en programvarestyrt robotløsning til den finske regjeringens senter for fellestjenester for økonomi og HR. Avtalen, som er verdt mer enn to millioner euro, er anslått å gi besparelser på cirka tre millioner euro. Løsningen initierer en av de første robotikkprosjektene i den finske offentlig sektoren.
   Den finske regjeringens senter for fellestjenester for økonomi og HR har som mål å gi administrative tjenester til statlige organisasjoner med en større grad av effektivitet, kvalitet og mangfold enn tidligere.
   – Vi bruker programvarestyrte roboter med hovedmål å realisere bedre produktivitet. I tillegg ønsker vi å bruke automatisering slik at våre ansatte kan konsentrere seg om sin ekspertise, ved å delegere prosess-relatert rutinearbeid til roboter, sier Helena Lappalainen fra den finske regjeringens senter for fellestjenester for økonomi og HR.
   Avtalen inkluderer en Robotic Process Automation-løsning (RPA) og tilhørende lisenser, et leveranseprosjekt og opplæring, support, vedlikehold og eksperttjenester for løsningen. Opplæringen vil gjøre det mulig for regjeringens eget personell å kunne ta ansvar for den fremtidige utviklingen av sine robotoperasjoner.
   OpusCapita har lang erfaring i å distribuere programvareroboter for ulike organisasjoner.
   – Programvareroboter har et enormt potensial for nordiske bedrifter og organisasjoner. Vår egen erfaring har vist at investeringer i RPA-løsninger vanligvis betaler for seg selv innen cirka seks måneder. Operasjonene blir mer effektiv og ekspertenes tid frigjort til mer komplekse oppgaver og kundeservice, sier Patrik Sallner, konsernsjef i OpusCapita.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1