Tips redaksjonen
01.08.2017

Pris til kaffebrenneren Røst

Røst Coffee Roaster ble tildelt Best New Product i klassen Technology på World of Coffee i Budapest 13.–15. juni. En solid anerkjennelse til brødrene Trond og Sverre Tangen Simonsen, som i de fire siste årene har brukt natt og dag for å få fram en prøvebrenner i verdensklasse.

World of Coffee er en stor messe for kaffe- og utstyrsprodusenter som arrangeres av Specialty Coffee Association. Her arrangeres i tillegg VM i ulike kaffekonkurranser. Prisene deles ut av The Specialty Coffee Association (SCA) til produkter av høy kvalitet som tilfører ekstra verdi til spesialkaffeindustrien.
   En prøvebrenner brukes for å brenne små partier med kaffe for å vurdere kaffebønnenes egenskaper og for å bestemme endelig brenneprofil. Det er mange slike Sample Roasters på markedet, men de fleste bruker gammel teknologi som krever mye kunnskap og erfaring. Med denne nye brenneren er målet å oppnå en jevnere brenning hver gang og dermed spare tid og oppnå bedre kvalitetskontroll.
   Designmessig skiller Røst seg ut, med en klar nordisk stil. Lys bjørk, rustfritt stål og et lite glassvindu der man kan se den blå flammen. Den er sværtt funksjonell med sensorer, smart programvare og WiFi. Brenningen foregår i en enkel 5-trinns prosess.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1