Tips redaksjonen
03.01.2015

Prior Garantert Saftig Kalkun – årets innovasjon

Prior Garantert Saftig Kalkun ble i oktober kåret til årets innovasjon av Dagligvareleverandørenes Forening.

– Vi er utrolig stolte av å gå helt til topps i DLF sin kåring av årets innovasjon. Med Prior Garantert Saftig Kalkun har vi gitt forbrukerne løsningen på saftig kalkunfilet – hver gang. Og vi har med dette også gitt forbrukerne et alternativ på middagsbordet, sier kategorisjef i Nortura, Kjersti Sørby.
   Salget så langt har vært svært godt, og Nortura har derfor lansert flere produkter i samme emballasje. Prisen ble det ut av Stortingsrepresentant Knut Storberget, som også sitter i juryen.
  
Juryen begrunner tildelingen med at produktet er en innovasjon som gir en betydelig, opplevd forbrukerfordel, en lansering som har skapt vekst og ny utvikling i kategorien, et produkt som treffer viktige trender i markedet – sunt, raskt og godt – og en god plattform for videre produktinnovasjon.

Fire varianter
Prior Garantert Saftig Kalkun kommer i fire varianter. Kjøttet er renskåret, krydret og for øvrig ubehandlet. Det er pakket i en stekepose som man putter rett i ovnen. Etter en stund åpner posen seg slik at det blir stekeskorpe. Etter 40 minutter tar man posen ut av ovnen, tar ut kjøttet, heller kraften i en kjele som grunnlag for saus, og kaster emballasjen. 

Om innovasjonsprisen
DLFs Innovasjonspris ble opprettet i 2007 for å sette fokus på produktutvikling og innovasjon blant merkevareleverandørene. Årets innovasjon ble kåret på det prestisjetunge høstmøtet 16. oktober.
   Juryen hadde 24 nominerte innovasjoner å velge blant, og det var tøff kamp om finaleplassene i siste runde. I finalen var det Fjordlands byggrynsprodukter, Prior Garantert Saftig Kalkun og Gilde Santa Kristina spekemat til storhusholdning som konkurrerte. 

Kilde: Nortura

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1