Tips redaksjonen
11.03.2015

Philips til topps i lystest

Til sammen 60 bilpærer fra tre produsenter ble nylig testet for typiske nordiske forhold. Egenskaper og kvalitet kan beviselig knyttes opp mot trafikksikkerhet.

Billys og kvaliteten på billys er avgjørende for trafikksikkerheten. En undersøkelse gjort av Federal Statistical Office viser at 82 prosent av alle bilulykker i Europa skjer i mørket eller i situasjoner med dårlig belysning. Ifølge Forenede Danske Motorejere (FDM) bør mange oppgradere pærene i bilens frontlykter før de nødvendigvis må.
   – FDM har testet high-performance bilpærer. Testvinneren ble Philips X-treme Vision 130%, som ifølge testresultatene sikrer mer enn dobbelt så mye lys på veien, lengre levetid og 30 prosent lengre sikt enn en standardpære. Føreren får bedre reaksjonstid og kan se hindringer opp til rundt 20 meter tidligere enn med en standardpære, sier Martin Rapp, salgssjef i Philips Automotive Norge.
   Billys er for mange en standardfunksjon som man ikke ofrer en tanke før pæren må skiftes. At synet helt naturlig svekkes med alderen, er også noe som ofte ikke tas så alvorlig i trafikkøyemed.
   – En oppgradering av pærene i frontlyktene er den rimeligste måten å øke trafikksikkerheten på. Tidligere har det vært en tommelfingerregel at jo mer lys i pæren, desto kortere levetid. Med en ny produksjonsteknikk er vi nå i stand til å produsere en high-performance-pære med mer lys og den samme levetiden som tidligere, sier Rapp.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1