Tips redaksjonen
29.04.2019

Perfekt plukking med ny programvare

PickControl synkroniserer roboter som jobber sammen

En typisk anvendelse er samlebånd der produktene dukker opp i stor hastighet og hulter til bulter. Herfra skal de plukkes og legges i esker eller på annen måte ordnes.
   – Løsningen har mange bruksområder i et stort antall industrisektorer. Ett eksempel er næringsmiddelindustrien, sier Joacim Lorentsson. 
   Det kan for eksempel være småkaker som kommer på samlebåndet og skal plukkes og legges i pakker med riktig side opp.
   – Men det kan være hva som helst som skal plukkes og ordnes. Skruer og muttere som skal legges i riktig kartong, eller forskjellige plastdeler som skal sorteres i perfekt rekkefølge, sier Joacim Lorentsson.
   Robotene analyserer hvert produkt ved hjelp av et kamera og kan lynraskt bestemme hvordan hver enhet må snus for å havne riktig. Hvis den første roboten ikke rekker å snu en enhet, tar den neste over og legger den slik den skal.
Med programvarepakken KUKA.PickControl blir det lett å avgjøre hvordan robotene skal opptre.
   – En annen fordel med programvaren er at man kan planlegge og simulere alt robotene skal gjøre, på dataskjermen på forhånd. Og du kan programmere en lang rekke arbeidsoppgaver og raskt veksle mellom dem, sier Joacim Lorentsson.
   Programmet genererer dessuten statistikk over robotenes arbeid, som deretter kan brukes til analyse og optimering av arbeidet.
KUKAs programvare kan også kombineres med flere systemer for å behandle bilder, og den kan kobles sammen med 3D-systemer og ulike spesialløsninger.
   – Med KUKA.PickControl kan vi nå tilby kundene en svært smidig og effektiv løsning, sier Joacim Lorentsson.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1