Tips redaksjonen
05.05.2015

Panopti All-Seeing Sonar

Garmin International Inc., et datterselskap av Garmin Ltd., presenterer Panoptix – ekkoloddet som ser alt. Det er en revolusjonerende ekkoloddteknologi, som gir brukeren muligheten til å se alt som befinner seg foran, bak, under eller til siden for båten, alt i sanntid.

Garmin Panoptix er en multi-beam-svinger som benytter seg av ekkokloddteknologien phased-array-skanning, en teknologi som tidligere bare er blitt sett i kommersielle sammenhenger.

Panoptix Forward Svinger
Med Panoptix fremoverseende svinger kan fiskeren se bunn, strukturer og fisk svømme foran båten, i sanntid, selv når båten ligger i ro. For fremoverseende ekkolodd benyttes LiveVü- eller RealVü 3D Forward-modus.
   LiveVü Forward gir et tilnærmet “live-video”-uttrykk som fanger opp alle objekter og alle bevegelser i fronten av båten. Oppdateringer skjer med ett enkelt ping, noe som gir bilder med bevegelser i sanntid. Med LiveVü Forward kan man kaste ut sluken for så å se innsveivingen live.
   RealVü 3D Forward skanner farvannet i front av båten digitalt, noe som gir en fremoverseende 3D-visning av bunn, strukturer og fisk. Brukeren kan kontrollere hvor fort ekkoloddet skal skanne området i front av området, noe som også bestemmer detaljgraden på bildet.

Panoptix Down Svinger
Panoptix Down gir en fantastisk oversikt over alt som befinner seg under båten, uansett retning, selv når båten ligger i ro. Med en Panoptix Down svinger kan fiskere nå velge mellom tre forskjellige visninger: LiveVü Down, RealVü 3D Historical og RealVü 3D Down
   LiveVü Down gir “live-video”-visning av alt som foregår under båten i sanntid. Med LiveVü kan man se både små og store fisker, og funksjonen gir en nøyaktig visning og dybde, slik at man ser hvor fisken står i forhold til båtens plassering.
   RealVü 3D Historical gir brukeren en mengde ekkoloddata. Etter hvert som båten beveger seg, tegner ekkoloddet et tredimensjonalt bilde av hele vannsøylen – fra bunnen til vannoverflaten og av all fisken imellom. Bunnstrukturer og fisk blir angitt i forskjellige farger og i 3D.
   RealVü 3D Down skanner området under båten digitalt, fra baug til hekk og fra side til side. Dette gir en nøyaktig 3D-visning av området under båten, som viser endringer i bunnkonturer, fisk og strukturer, selv når båten ligger i ro.
   Både PS31 Panoptix Forward Svinger og PS30 Down Svinger kommer med en innebygd AHRS-sensor, som fanger opp alle bevegelser og justerer ekkoloddstrålen til enhver tid i henhold til båtens bevegelser. Panoptix er kompatibel med Garmin GPSmap 7400-, 8000-, 721-, 820- og 1020-seriene. I tillegg er både echoMAP 70s og 70dv kompatible.
   Panoptix Forward Svinger kommer med brakettfeste til både trollingmotor- og hekkmontasje. Panoptix Down Svinger kommer med feste for hekkmontering.
   Forventet levering for Panoptix Forward og Down svingere er våren 2015.

For mer informasjon besøk www.garmin.com/panoptix .

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1