Tips redaksjonen
04.07.2014

Paleet – ny design bak gammel fasade

Paleets bevaringsverdige fasade langs Karl Johan er brakt tilbake til fordums prakt, men den største forvandlingen skjer innvendig, der design, kvalitet og materialvalg setter scenen for high-end-shopping av internasjonalt format.

Paleets hovedinngang er lagt til Karl Johans eldste bygning fra 1844, og allerede på vei inn kan man føle effekten av gammel arkitektur i møte med moderne løsninger. De historiske aspektene ligger som et sjenerøst bakteppe som skaper interessante kontraster på mange nivåer. Internasjonale, kommersielle konsepter ikledd klassisk eleganse gir tidløs atmosfære og ”wow-factor” på én og samme gang.
  Vel inne med utsikt over etasjenivåene er paletten varm, gyllen og sober, og materialbruken beskrives best som taktil kontrastfull. I de lyse gulvflatene i epoxyterazzo glimter det fra innslag av marmor og perlemor. Langs hovedgatene, der butikkfasadene har fått unike og individuelle inngangspartier, er veggene kledd med edelt, mattlakkert sedertre. Selv etasjesøylene understøtter arkitekturens kvaliteter; de strenge firkantede søylene er kobberbelagte, de runde mykt antrukket i brunt lær. 
  Inne i det stjerneformede atriet strømmer overlyset ned gjennom en åttekantet lysekroneinstallasjon i kobber. Den har en omkrets på nesten 30 meter, og nye lysscenarier oppstår etter hvert som overlyset skifter tyngde gjennom dagen. Når butikkene stenger, dempes belysningen, og besøkende til restaurantene, som hovedsakelig ligger i underetasjen, kan vindushoppe både før og etter et middag.
  I tillegg til 10 restauranter og kafeer byr Paleet på 12 faghandels- og livsstilsbutikker.  Og i den opprinnelige privatboligen til Thorvald Meyer skaper Adam & Eva vakre løsninger i et unikt miljø. 
  Paleet styrker med totalt 18 motekonsepter sin posisjon som ledende på high-end-mote. Den største konseptbutikken er tegnet av Snøhetta og er på 1250 kvm over tre etasjer. Paleet reåpner første uke i september.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1