Tips redaksjonen
27.05.2014

Overvåkningskamera gjør det vanskeligere for kriminelle

Mange nordmenn føler seg utrygge når de ferdes utendørs i øde områder som parkeringsplasser, stasjoner og parker. Et nytt overvåkningskamera fra D-Link er utviklet for å overvåke store utearealer og forbedre sikkerheten døgnet rundt. 

– Det er en stor utfordring for utdanningsinstitusjoner eller parkeringsanlegg å overvåke alle aktiviteter på de store åpne områdene. Med D-Links nye HD-kuppel nettverkskamera, DCS-6915, kan du oppdage alle detaljer i høy oppløsning. Det oppfyller dermed virksomhetens behov for å skape sikkerhet for mennesker og verdier, sier Magnus Cederäng, markedssjef for D-Link. 

Detaljerte bilder
I motsetning til mange eldre kameramodeller med dårligere oppløsning er D-Links nyeste utendørs kuppelkamera utstyrt med en tre megapixel Sony Exmor CMOS-sensor, som gir høyoppløste bilder i full HD 1080p med et høyt detaljnivå.  Kameraets IR-filter oppgis å gi detaljerte bilder selv i svakt lys, mens det innebygde WDR-systemet (Wide Dynamic Range) korrigerer lysforholdene fra skarpt sollys til mørkt skydekke.
  Kameraet kan innstilles i 256 forskjellige posisjoner og opp til åtte patruljesekvenser. Det kan raskt skifte mellom de forskjellige forhåndsinnstillingene eller rotere 360 grader, med opp til 400 grader per sekund. Det sikrer at man ikke går glipp av noen bevegelser. Kameraet kan tiltes fra –10° til 190°, slik at brukeren kan se hva som skjer selv når man er zoomet inn. Innebygde 20x optisk zoom og 8x digital zoom sikrer at viktige bilder fanges ned i den minste detalj.
  – Med et omfattende utvalg av funksjoner kan sikkerhetsansvarlige i store virksomheter og personene som ferdes på områdene, ha ro i sinnet, sier Magnus Cederäng, markedssjef for D-Link. 

Vandalene kommer ikke inn
Kamerahuset er innbruddsikkert, IK10- og IP66-sertifisert og vanntett. Kameraet har innebygd varmluftsvifte slik at det takler norske værforhold. Det er dessuten mulig for sikkerhetspersonalet å bruke den innebygde lydenheten til å kommunisere med ubudne gjester og vandaler, eller man kan benytte det som et inngangssystem. Kameraets maskeringsfunksjon gir mulighet for å blokkere opp til 16 områder for å sikre privatlivets fred og beskytte medarbeidere og kunders rettigheter. Maskeringene vises på alle videoopptak der det ikke registreres bevegelser i områdene. 
  Kameraet leveres med gratis D-ViewCam programvare for kamerastyring, som gir brukerne mulighet til å følge opptil 32 kameraer på én enkelt datamaskin. Når det blir fanget opp bevegelser, sendes et automatisk e-postvarsel til administrator. Kameraet har inngang til mikro SD/SDHC-kort, noe som er en stor fordel dersom nettverket skulle bryte sammen.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1