Tips redaksjonen
02.09.2014

Oslo - Stockholm med Tesla

Tidligere i sommer åpnet to hurtigladestasjoner for Tesla i Karlstad og Arboga i Sverige. Det betyr at korridoren mellom Oslo og Stockholm er dekket med hurtigladere for norske Tesla-eiere.

 

Det er det norske infrastrukturselskapet Infratek som står for byggingen av stasjonene. De har tidligere bygd de første Tesla-ladestasjonene i Norge og har nå også bygd stasjonene på veien mot Stockholm. 
  I løpet av året vil Infratek bygge ytterligere 10–12 stasjoner i Sverige. Det vil blant annet gjøre det europeiske kontinentet mer tilgjengelig for norske Tesla-eiere gjennom bygging av stasjoner mot Malmø/København med ladestasjoner i Uddevalla, Falkenberg og Löddeköpinge. 
  – De to stasjonene som ble åpnet i juli, er Teslas første hurtigladestasjoner i Sverige. Vi er glade for tillitten vi har fått fra Tesla, og vi ser frem til å bygge flere hurtigladestasjoner for dem i Skandinavia fremover, sier kommunikasjonssjef Espen Mathisen i Infratek.  

Bygger videre i Norge
Også i Norge går utbyggingen av Teslas hurtigladestasjoner for fullt. Ladestasjonene som Infratek har bygd på Dombås, Lillehammer, Aurland, Gol, Lyngdal og Brokelandsheia, suppleres nå med stadig flere stasjoner.
  – Vi er akkurat ferdige med byggingen av hurtigladestasjoner i Vinje, Solli og i Sandane. Stasjonene er en viktig del av den nasjonale ladeinfrastrukturen til Tesla da det stadig kommer flere Teslaer på de norske veiene, sier Mathisen. 
  Infratek har etablert seg som den ledende leverandøren av hurtigladere for elbiler i Norge. Selskapet har i tillegg til Tesla-utbyggingen stått for byggingen av den første fasen av «Ishavsveien», med hurtigladestasjoner mellom Oslo og Svinesund på oppdrag fra Ishavskraft. De har også bygd ut stasjoner for Grønn Kontakt på strekningen mellom Oslo og Kristiansand og leverer hjemmeladere gjennom de største Nissan-forhandlerne i Norge. 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1