Tips redaksjonen
11.04.2016

Oslo Lufthavn får nye navn på gatene

1. mars fikk Oslo Lufthavn en ny og mer passasjervennlig gatenummerering.

Endringen skjedde fordi Oslo Lufthavn blir nesten dobbelt så stor og får langt flere gater. Derfor blir det større behov for å skille mellom de ulike delene av flyplassen.
   – Nå skal det bli lettere for passasjerene å finne frem, og gjennom god skilting på flyplassen og god informasjon til de reisende er vi helt sikre på at dette vil bli tatt godt imot, sier kommunikasjonssjef i Oslo Lufthavn Joachim Westher Andersen.

A,B,C er innlandsgater
Hver pir i terminalen vil få en egen bokstav. A, B og C viser til gatene på innland, mens D, E og F viser til gatene på utland. Gatene med bokstaven F ligger i non-Schengen-området. C- og D-gatene tas i bruk først når pir nord åpner høsten 2016.
   – Til høsten tas alle de nye gatene i bruk, og da åpner vi også den nye ankomsthallen for innland. Det er et spennende år vi har foran oss med mange viktige milepæler i utbyggingsprosjektet, sier Andersen.

Nærmer seg åpning
27. april 2017 er den offisielle åpningsdatoen av «nye Oslo Lufthavn», men allerede i år vil de reisende oppleve utbyggingen tettere på kroppen enn tidligere. Det kan bety at det blir mer støy og noe mindre plass for de som skal ut å reise.
   – Allerede nå kan man se taket på den nye togstasjonen og den nye avgangshallen når man kommer opp rulletrappen fra togstasjonen. Men vi skal selvsagt gjøre alt vi kan for at de reisene skal kunne nyte tiden på Oslo Lufthavn og reise til oppsatt tid, avslutter Andersen.

Kilde: Avinor

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1