Meny
20.12.2016

Økt propansalg med automater

Etter at AGA og Vendanor inngikk et samarbeid om å installere propanautomater på utvalgte steder, har ikke resultatene latt vente på seg. Enkelte steder har salget økt med 50 prosent.

– Automaten er helt super, jubler butikksjef på Kiwi Grålum, Tommy Heggenes. – Etter at vi installerte propanautomaten, kan vi konsentrere oss om det vi skal – nemlig drive butikk. Automaten er åpen 24 timer i døgnet og går av seg selv, forteller han. – Og nettopp på grunn av dette, selger vi mer propan, mener Heggenes.
   Det var i 2013 Stryn-bedriften Vendanor tok kontakt med AGA og spurte om de var interessert i et samarbeid. – Vi ringte, og ble sporenstreks invitert til AGAs kontorer i Oslo, forteller daglig leder i Vendanor, Harold Wieldraaijer. Prosjektet ble igangsatt nesten umiddelbart. – I ettertid er vi svært glad for at vi tok kontakt med AGA, sier Wieldraaijer. – De sitter med viktig bransjekunnskap vi ikke ville vært foruten. Det var avgjørende for suksessen. Blant annet har de gitt oss mange gode råd i forbindelse med sikkerhet og gjeldende reglement på dette området.
   Propanautomatprosjektet har pågått en stund og finnes på 12 steder i dag. – Vi planlegger mange i tiden fremover, forteller head of consumer sales i AGA, Morten Roness. Grunnen til at systemet fungerer så godt, er det totale fraværet av arbeid og vedlikehold for butikken. – Vi har full oversikt over tilstanden til alle automatene, forklarer Roness. – Via våre systemer kan vi se hvor mange flasker som er der til enhver tid, i tillegg til at vi vet om automaten trenger vedlikehold. Og det beste av alt: Forbrukeren slipper å stå i kø i butikken for å bli ekspedert. Kunden gjør alt selv, og det tar deg maksimalt to minutter å bytte propanflaske, avslutter Roness.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no