Tips redaksjonen
17.12.2015

Økt produktivitet med det nye Michelin XTXL E4 L4

Michelin lanserer nå Michelin XTXL E4 L4-dekket som tilbyr høyere belastningskapasitet, bedre kraftoverføring uten fare for rotasjon på felgen og økt motstandsdyktighet mot skader – og derved også økt produktivitet.

– Michelins nye dekk er utformet for å tåle de ekstreme forholdene som finnes i gruver og steinbrudd. Det nye dekket er blant annet utstyrt med et mønster som gir bedre avkjøling og forbedret grep. Dessuten er dekkføttene utformet for å kunne overføre høyere dreiemoment mellom felg og dekk, sier Torbjørn Larsson, teknisk ekspert for anleggs- og industridekk i Michelin i Norden.

Dekkføtter utformet med B2-teknikk
Det nye dekket er utstyrt med Michelins B2-teknologi, som takket være den nye oppbygningen av dekkfoten begrenser dekkenes tendens til å slure. B2-teknikken benytter en 30 prosent bredere kanttråd, som øker friksjonen mot felgbanen, og som også øker kontaktflaten på dekkfoten. I forhold til tidligere dekk har det også mer solide stålkabler, 40 prosent økt metallmasse, 50 prosent kraftigere dekksider og 20 prosent mer beskyttelse mot punktering i slitebanen i og med et nytt arbeidslag i stål.
   Utformingen av skuldrene sørger dessuten for at dekket avkjøles raskere, mens senterområdet og de store mønsterklossene forbedrer både dekkets motstandsdyktighet mot skader og trekkraft.
   Dekket kan kjøres med et lufttrykk på opptil 8 bar. Den forsterkede strukturen kan bære tyngre last og klarer 20 prosent mer dreimomentoverføring uten fare for rotasjon på felgen takket være stålkablene som er kraftigere og gir 30 prosent mer motstandsevne mot skader.   
   Dekkets lastekapasitet har økt med 15 prosent sammenlignet med forrige generasjon og kan bære 32,5 tonn, for dekkdimensjonen 35/65 R33. Det gjør at operatører som investerer i den nye generasjonen hjullastere, kan møte utfordringene når det gjelder produktivitet med en garanti om å kunne maksimalisere driftstiden for sine lastere. Dette opplyser selskapet i en nyhetsmelding.

Kilde: Michelin

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1