Tips redaksjonen
11.03.2016

Og landets beste arbeidsplasser er…

Vinnerne i de fire klassene er Soco, Relekta-Gruppen, Eiendomsmelger 1 Midt-Norge og Reitangruppen.

Reitangruppen vant klassen for bedrifter med mer enn 500 ansatte.

 

De fire vant hver sin kategori etter antall ansatte. Kåringen skjedde torsdag kveld i Samfunnssalen arrangement- og møtesenter på Arbeidersamfunnets plass i Oslo.
   Vinnerne scorer best på lederskap og tilbakemeldinger fra ansatte. Nesten 30 000 ansatte i over 180 norske selskaper har sagt sin mening om 58 forhold ved arbeidsplassen.
   – God hverdagsledelse er avgjørende for å skape en opplevelse av mestring for den enkelte. For en leder betyr det å være tett på, ha tydelige forventninger til den ansatte, vise interesse, involvere og gi løpende tilbakemeldinger, sier Jannik Krohn Falck i rådgivingsselskapet Great Place to Work.
   Det er 13. gang selskapet kårer Norges beste arbeidsplass.
   – Vinnerne utmerker seg også ved at ledere er gode til å motivere. Det handler om å gi tillit, med tilhørende mandat, sier Krohn Falck.

Prestasjon
Relekta klatret fra en femteplass i fjor til toppen i år, i klassen for bedrifter med 50–199 ansatte. Bedriften er en stor leverandør av reparasjons- og vedlikeholdsprodukter til norske verksteder og industribedrifter.
   Bjørn Ivar Høiendahl betegner organisasjonen som prestasjonsdrevet.
   – Vi har mange tiltak for å anerkjenne gode prestasjoner. Og alle medarbeiderne skal få del i positiv utvikling. Vi praktiserer blant annet resultatbasert avlønning, ikke bare for selgere, men også for ansatte i stabsfunksjoner, sier Høiendahl.    
   Manglende andel av selskapets overskudd var det flest ansatte sa seg misfornøyde med når Great Place to Work spurte 30 000 ansatte.
   En annen vinner, det Oslo-basert IT-selskapet Soco, er heleid av de ansatte.
   – De vi ansetter, må ikke bare være best på software-testing, men også ha strålende mellommenneskelige egenskaper. Vi er kompromissløse i forhold til kvalitet og jobber kontinuerlig med å utvikle medarbeiderne både faglig og mellommenneskelig, sier daglig leder Marius Mæle i Soco.
   Og legger raust til: – Du må gjerne ta kontakt med hvem du vil i Soco for å høre deres historie.

Midt-Norge
Den midterste landsdelen er godt representert i årets kåring i tillegg til Oslo-regionen. Eiendomsmelger 1 Midt-Norge og Reitangruppen vant hver sin klasse for bedrifter med mange ansatte.
   Nesten halvparten av befolkningen i trønderfylkene og Møre og Romsdal bruker Eiendomsmegler 1 når boligen skal selges.
   – Det er en stor anerkjennelse, ikke minst av at våre 220 ansatte opplever mening i jobben sin, og at de mestrer den. Som megler møter du et bredt spekter av mennesker i ulike og ofte vanskelige faser av livet, alt fra førstegangsetablereren til par som har gått fra hverandre. Ofte er evnen til å lytte viktigere enn å pushe salg, sier administrerende direktør Kjetil Reinsberg i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.
   Det er hovedkontoret til Reitangruppen som får prisen for beste arbeidsplass for bedrifter med over 500 ansatte. Servicekontoret inkluderer medarbeidere fra Rema 1000, Gladengen Drift og Reitan Convenience, som eier Narvesen, 7-Eleven og Shell/7-Eleven.
   – Vi bruker resultatene fra undersøkelsen aktivt for å bli bedre, det vil si å gjøre enda mer av det vi er gode på og endre på de tingene vi kan bli bedre på. At vi nå er kåret til den beste arbeidsplassen i Norge, viser at arbeidet vi gjør gir resultater, sier HR-direktør Tore Høylie i Rema 1000.

Sammensatt
Å kunne være seg selv i et hyggelig arbeidsmiljø med kollegial omsorg er faktorer som scorer høyest i undersøkelsen til Great Place to Work. Det samme gjør tillit fra ledelsen.
   – Trivsel på jobben er sammensatt av god ledelse, av opplevd tillit, kollegialt fellesskap og at man er stolt av jobben sin. Forskning fra de beste arbeidsplassene er veldig tydelig på at resultatet da er økt produktivitet og god kostnadskontroll. Hos de beste er også sykefraværet og gjennomtrekken av ansatte betydelig lavere enn for resten av bransjen, sier Jannik Krohn Falck i rådgivingsselskapet Great Place to Work. 

Kilde: Newswire

 

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1