Tips redaksjonen
24.10.2014

OTD – sosial møteplass med profesjonelt innhold

OTD (Offshore Technology Days) som arrangeres i Bergen 15.–16. oktober, er den andre store norske oljemessen i år. Den første – ONS (Offshore Northern Seas) – ble arrangert i Stavanger i slutten av august. OTD er et møtested for fagfolk innenfor olje- og gassindustrien som kommer sammen for å presentere seg og sine løsninger, knytte kontakter, få inspirasjon og ideer og for sosialt samvær.

Messen samler deltakere fra oljeselskaper, leverandørindustrien, fra bedrifter som yter service til olje- og gassindustrien og andre som på en eller annen måte har tilknytning til olje og offshore. Messen startet opp i 1998 og har vært arrangert nesten alle år siden da. OTD 2014 har i år noe i underkant av 500 utstillere, og det er ventet rundt 25 000 besøkende til messen. 

Icebraker
Icebraker – et nettverksevent dagen før selve åpningen av messen – er kick-starten på OTD 2014. Her inviteres utstillere og andre som har relasjoner til olje-, gass- og energiindustrien til et uformelt samvær i rolige omgivelser. Arrangørene venter rundt 450 gjester til denne samlingen. 

Bedriftspresentasjoner
På OTD vil enkelte bedrifter innenfor olje- og offshoreteknologi presentere seg selv og sin virksomhet for publikum. Dette er en fin måte å markedsføre seg på overfor potensielle kunder og samarbeidspartnere. Og for tilhørerne gir presentasjonene en mulighet til å skaffe seg kunnskaper om selskapenes organisasjon, produkter og prosjekter. 

Rikholdig seminarprogram
OTD tilbyr et variert seminarprogram. Simonsen VogtWiig vil blant annet ta opp spørsmål i forbindelse med nedbemanning innenfor bransjen, noe som er et aktuelt tema i disse dager.  
  FMC Technologies Subsea School tilbyr et seminar som er en introduksjon til undervannsteknologi. Her vil man høre hvordan selskaper kan skaffe seg undervanns produksjonsutstyr, og samtidig bli orientert om utvikling av undersjøiske olje- og gassfelt med struktur, prinsipper for konstruksjon av oljebrønner, vertikale og horisontale «subseatrær», verktøy, kontrollsystemer for produksjonen osv. 

Et treffpunkt
Arrangørene av OTD legger vekt på at messen skal ha et solid faglig innhold, men den skal samtidig være et treffpunkt der aktørene innenfor olje-, gass- og energiindustrien kan møtes både formelt og uformelt, knytte kontakter, utveksle tanker og ideer og få inspirasjon av suksesshistorier. For å si det enkelt: en sosial møteplass med profesjonelt innhold.    

Oktoberfest
Arrangørene regner med at rundt 3000 gjester vil ta del i den 16. Oktoberfesten som blir holdt i tradisjonell Bayernstil. Dette legendariske partyet finner sted om kvelden 15.oktober. I festlige omgivelser blir det servert øl og tysk mat. Og det blir underholdning av kjente artister. 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1