Tips redaksjonen
24.04.2014

Nytt og piggfritt fra Nokian Tyres

Nokian Tyres lanserer nå et nytt piggfritt vinterdekk for skap- og distribusjonsbiler, Nokian Hakkapeliitta CR3. Dekket sparer drivstoff og gir godt grep og komfortable kjøreegenskaper både i glatte gatekryss i byen og på dårlig brøytede landeveier. 

Foruten den lave rullemotstanden er dekkets trygge kjøreegenskaper spesielt utviklet for isete, snødekte og våte veier. Det nye piggfrie vinterdekket utnytter konseptet Nokian Cryo Crystal, som maksimerer isgrepet, og som også finnes i det piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 for personbiler.
  Utvalget av dimensjoner for Nokian Hakkapeliitta CR3 er skreddersydd for moderne bilmodeller og omfatter 20 produkter fra 14 til 17 tommer. Dekk for både lettere og tyngre kjøretøy har samme mønster. Salg av dekket starter høsten 2014, og de viktigste markedene er Norden og Russland. 

Konseptet
En ny generasjon gummiblanding, skreddersydd mønster og konseptet Nokian Cryo Crystal – som gir dekket optimalt grep både sideveis og rett forover – gir Nokian Hakkapeliitta CR3 sikkerhetsegenskaper i toppklasse, ifølge produsenten.
  Gummiblandingen inneholder diamantharde grepspartikler som ligner krystaller med mange kanter. De mikroskopiske krystallene med sine skarpe kanter ligger som innebygde pigger i gummien og forbedrer grepet. Presise kjøreegenskaper og godt grep holder seg også mens dekket slites og blir eldre. Da kommer de jevnt plasserte miljøvennlige krystallene ytterligere frem i gummien og forbedrer grepet.
  Nokian Hakkapeliitta CR3 har lommeformede lameller på mønsterblokkene i skulderområdet. Disse ”pumper” bort vann fra kjørebanen og styrker grepet. De patenterte pumpelamellene med større volum, og et stort antall sikk-sakk lameller øker våt- og isgrepet ytterligere. 

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1