Tips redaksjonen
04.09.2017

Nytt håndholdt ultralydapparat fra Philips

Philips har lansert sitt nye håndholdte ultralydsystem i Norden med tanke på å sikre effektive point-of-care-undersøkelser til fordel for pasientene.

Ultralydapparater er et utbredt verktøy i den norske helsetjenesten når helsepersonellet skal vurdere hva som skjer inne i kroppen. I dag skjer ultralydundersøkelsene på sykehus, vanligvis med et stort og kostbart apparat, som ofte bare kan vedlikeholdes av servicespesialister. Med det nye ultralydsystemet Lumify fra Philips vil helsepersonell få muligheten til å undersøke pasienter med ultralyd når som helst, og hvor som helst.
   Philips Lumify er et håndholdt ultralydapparat som ser ut som en vanlig transduser. Forskjellen er at Lumify har en USB-støpsel i enden, som kobler den til en smarttelefon eller enhet. Med den tilhørende appen blir enheten til et ultralydsystem som alltid er tilgjengelig.

Stort utviklingspotensial
Det er spesielt i ambulanser og landets akuttmottak at Philips ser et stort potensial for Lumify. Ansatte innenfor kardiologi og personell som tar blodprøver av pasienter flere ganger om dagen, kan også dra fordel av den nye løsningen.
   Philips forventer en årlig vekst på omtrent fem prosent for den håndholdte ultralydteknologien i Norden.
   – Vi ser et enormt vekstpotensial i ultralyd fordi det er harmløst i motsetning til røntgen og CT. Med utviklingen av app-baserte løsninger kan vi nå få fordeler av ultralyd ut til grener av helsevesenet vårt som tidligere brukte flere særegne instrumenter for ulike undersøkelser, eller var ute av stand til å utføre kritiske undersøkelser tidlig i undersøkelsesfasen. At diagnoser og oversikt kan oppnås raskt og enkelt, vil spare både pasientene og de ansatte for masse tid, og det er på tide, sier Nille Klæbel, Managing Director Philips Denmark og Director Health Systems Nordic.

App-baserrt plattform
Philips fremhever disse fordelen med det nye ultralydapparatet: Med den nye teknologien blir pleiepunktet flyttet til første behandlingsstadium, som vil takle «flaskehalsen» som oppstår rundt de få fagfolkene som utfører de spesialiserte undersøkelsene i dag. I stedet kan flere av undersøkelsene nå gjøres via en app-basert tablet plattform. Leger vil nå ha muligheten til å dele resultater med kollegaer på en delt Lumify-plattform, som igjen muliggjør kunnskapsdeling og diskusjon av resultatene. Da appen fungerer som hvilken som helst annen app, har Philips mulighet til å legge til nye funksjoner og forbedre brukeropplevelsen på en kontinuerlig basis.
   Philips opplyser at Lumify allerede er lansert i USA og har blitt mottatt med svært positive tilbakemeldinger, samt vunnet flere priser.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1