Tips redaksjonen
20.07.2015

Nyhet fra Klaas Alu-Kranbau

Klaas tilhengerkraner er lette mobilkraner med stor kapasitet og egner seg for bl.a. taktekking og fasademontering. I Tyskland går de under benevnelsen taktekkerkran eller takkran. Disse kranene er utviklet i samarbeid med bl.a. taktekkere. Kranene som er levert i Norge, har blitt benyttet mye til hyttebygging, husbygging, forskaling og andre monteringsoppgaver. Nytt av året er K21-30TSR.

– Tilhengerkran eller tilhengermontert kran er forholdsvis ukjent i Norge. De som har brukt disse kranene, er meget godt fornøyd, opplyser Ole Ligaard i Lift og Maskin. Kranene kommer i 5 varianter og har fra 24 til 33 meter krokhøyde. De løfter fra 650 til 1500 kg. Kranene veier fra 2,5 til 3,5 tonn og kan normalt trekkes med store pickuper. Kranene har drivsystem på hjulene, slik at de kan kjøres til egnet sted på byggeplassen. Klaas har levert over 3000 kraner i Europa.
   – En større hytteleverandør har montert flere hundre hytter med sine Klaas K17-24TSR-kraner. Selv vinterstid fungerer tilhengerkranene meget godt. Med bruk av en tilhengerkran kan man selv være kranfører og eventuelt løse andre oppgaver når kranen står på byggeplassen og ikke er i bruk. Dette er kostnadseffektivt og tidsbesparende, sier Ligaard.
   For nærmere informasjon kontakt Lift og Maskin AS på Kløfta, mobil 939 50 100 (www.klaas.no)

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1