Tips redaksjonen
30.12.2013

Nye termografikameraer fra FLIR

IKM Instrutek AS tilbyr de nye Ex- og Exx-seriene av termografikameraer fra FLIR.

Kameraene i Ex-serien (se bildet) er enkle i bruk og er såkalte ”pek-og-skyt”-termisk kameraer. Et FLIR Ex-kamera er det naturlige steget opp fra et IR-termometer, opplyser leverandøren IKM Instrutek. I stedet for å måle ett enkelt punkt gir kameraet et termisk bilde med informasjon om temperaturen i hver enkelt piksel. Det termiske bildet kombinert med den nye MSX-funksjonen gir brukeren en premiumfølelse når han bruker kameraene. Kontrastene blir skarpere, bildene blir enklere å lese, og man kan til og med lese tekst ved bruk av MSX-funksjonen. 
  
Ex-serien med termiske kameraer er aktuelle for elektrikere ved mekaniske inspeksjoner der kameraenes evne til å oppdage potensielle problemområder betyr at installasjoner raskt og enkelt kan inspiseres, og kostbar uønsket nedetid kan unngås. 

Enkel i bruk
Med en fast fokusfri linse er kameraene i Ex-serien svært enkle å betjene, opplyser leverandøren. De er designet for førstegangsbrukere og kan måle temperaturer opp til +250 °C. De gir enkle og oversiktlige ”pek- og-skyt”-JPEG-termiske bilder med alle nødvendige temperaturdata inkludert i samme fil.

Visual kamera og FLIR patentert MSX
Et innebygd visuelt kamera observerer og inspiserer raskere og enklere, og det visuelle bildet kan brukes som en referanse mot det termiske bildet. FLIRs patenterte MSX-teknologi gir skarpere termiske bilder, raskere målorientering og ryddige rapporter.

FLIR Exx-serie
Exx-serien har et nytt brukergrensesnitt og nye knapper som gjør serien enda mer brukervennlig enn før. Nye funksjoner, for eksempel MSX og automatisk retningsorientering, sammen med Wi-Fi og MeterLink-tilkobling gjør FLIR Exx-serien til det beste kameraet i sin klasse, ifølge leverandøren. Kameraene er aktuelle for forebyggende vedlikehold og planlagte inspeksjoner av elektriske og mekaniske systemer for å sikre at de opererer med maksimal effektivitet og sikkerhet med minimalt energiforbruk.
   Bruk av termografi har revolusjonert forebyggende vedlikehold og inspeksjonsprogram for nesten alle typer bransjer. Et termisk kamera er et pålitelig instrument som uten berøring er i stand til å skanne og visualisere temperaturdistribusjon av hele flater av maskiner og elektrisk utstyr raskt og nøyaktig.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1