Meny
02.02.2015

Nye spesialløsninger for telemedisin

Telemedisin gir store fordeler i helsevesenet. VIJU Health lanserer nå tre løsninger som er skreddersydd pasientbehandling i sanntid med fokus på enkelhet i bruk. Løsningene er utviklet i Norge i samarbeid med blant annet NEC.

Telemedisin er avstandsmedisin – informasjons- og kommunikasjonsteknologi som benyttes for å yte medisinske tjenester når pasient og lege ikke er på samme sted til samme tid. 
   VIJU Health lanserer nå Cgate Med som er en produktfamilie utviklet for å gi best mulig kommunikasjon og informasjon til behandlingen av pasienter i desentraliserte områder. Løsningene er utformet med vekt på å tilby en funksjonalitet som støtter helsepersonellets arbeidsflyt i en plassbesparende og ergonomisk god innpakning.

Utviklet for offshoreindustrien
– Løsningene skal gi bedre og enklere medisinsk bistand i sanntid. Førstegenerasjon Cgate brukes i dag i offshore-installasjoner over hele verden, fra kysten av Vest-Afrika, til Karahavet og langs hele norskekysten, sier Ketil Vindenes, VP Telemedicine i VIJU Health.
   Cgate ble utviklet for offshore-industrien, som har strenge krav til kvalitet og sikkerhet. Dette fokuset opprettholdes, samtidig som nedslagsfeltet breddes til andre områder. Teknologien som blant annet NEC leverer i løsningen, er avgjørende for at brukerterskelen er tilfredsstillende i en slik tjeneste.
   – Uansett om man befinner seg i desentrale områder eller er på et lengre fergesamband, kan medisinsk bistand være avgjørende. Det samme gjelder virksomheter og lignende som opererer utenlands, sier Vindenes.  

Stabilitet og kvalitet avgjørende
Telemedisin har blitt benyttet i mange år, uten nødvendigvis å være en helhetlig og godt egnet løsning. Utfordringer har vært knyttet til stabilitet, kvalitet på overføringen, og at man har vært avhengig av teknisk kompetanse og erfaring med medisinsk utstyr. Det må være enkelt å bruke. Dette har vært utgangspunktet i videreutviklingen av Cgate Med.
   – Til og med over svært lav båndbredde skal medisinsk ansvarlig personell i pasientenden enkelt håndtere utstyr for diagnostisering, som otoskop, EKG og ultralyd, med instrukser fra medisinsk personell på den andre siden, sier Vindenes.
   Dette bekrefter Dr. Joel over en satellittlinje fra boreskipet Globetrotter II som befinner seg utenfor kysten av Vest-Afrika:
   – Stabilitet og kvalitet i dialogen med land er helt avgjørende når jeg trenger spesialistbistand. Med Cgate har jeg enkel tilgang på utstyr som gjør at vi raskt kan stille diagnoser og påbegynne behandling som kan være livsviktig.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no