Tips redaksjonen
27.10.2016

Nye kjernebormaskiner fra FEIN

FEIN presenterer nye kjernebormaskiner til bruk i verksteder og for monteringsarbeider.

FEIN KBU 35-serien består av tre kompakte, kraftige og universelle magnetkjernebormaskiner for diameter opp til 35 mm.
   Maskinene erstatter FEIN KBM 32 Q. Med de to nye håndholdte metallkjernebormaskinene i KBH 25-serien kan det bores hull i stål- og metallkonstruksjoner opp til en diameter på hele 25 mm i diameter, selv i ikke-magnetiske metaller og områder som ellers er vanskelige å komme til. 

Kjerneboring i metall
FEINs spekter av kjernebormaskiner, som har hatt suksess i markedet siden 1984, omfatter et bredt utvalg av maskiner i fire effektklasser for bedrifter som arbeider med metall. Med produktinnovasjoner og et omfattende utvalg av tilbehør, FEIN leverer løsninger som er skreddersydd til bestemte bruksområder og utvider nå sin posisjon i kjerneboresegmentet.
 
Universale magnetkjernebormaskiner: FEIN KBU 35
I den nye KBU 35-serien presenterer FEIN tre universale magnetkjernebormaskiner for diameter opp til 35 mm. De er kraftig, men likevel kompakte. Disse elektroverktøyene er svært fleksible, da de er egnet for kjerneboring, spiralboring, gjengeskjæring, forsenkning og brotsjing.
   Takket være en 1100 W høyeffekts motor med elektronisk turtallstyring leverer de kraftige magnetkjernebormaskinene med høyre- og venstregang høy ytelse og stabile hastigheter. Med en kompakt størrelse og vekt fra bare 10,6 kg til 11 kg er de også egnet for arbeid på prefabrikkerte metallkonstruksjoner ute på byggeplassen og i områder som er spesielt vanskelig å nå, som arbeid over hodehøyde. Den lange slaglengden på 260 mm er unikt i denne klassen. Den doble svanehalssleideføringen gjør at selv lange boreverktøy kan brukes.   
   En patentert, midtstilt og svingbar motorkabel hindrer utilsiktet fasthekting og kabelfloke på arbeidsstykket. En ekstra magnetbryter integrert i borestativet gjør at maskinen lett kan justeres. Hvis maskinen vippes eller sklir, blir endringen av posisjon oppdaget av en sensor som stopper borspindelen umiddelbart. På toppen av maskinen er et stor, intuitivt kontrollpanel i brukerens direkte synsfelt. Kjernebor kan byttes raskt og uten bruk av verktøy.   
   Den nye FEIN KBU 35 Q er posisjonert som en liten universell magnetkjernebormaskin for fleksibelt arbeid i verkstedet og på arbeidsplassen. To til KBU 35-modeller finnes også i FEINs sortimentet. Med to mekaniske gir og hastigheter på opptil 1600 rpm er FEIN KBU 35-2 Q også designet for spiralboring. Den trespolede magneten gir en svært god holdekraft selv på materialtykkelser ned mot bare 8 mm. KBU 35 MQ er utstyrt med en MT2 verktøyfeste og er også kompatibel med typiske verktøy som spiralbor, forsenker, brotsjer og gjengetapper.

Håndholdt kjernebormaskin for metall: FEIN KBH 25
Håndholdt kjerneboring i metall stiller høye krav til et elektroverktøy. I 2011, presenterte FEIN den første håndholdte kjernebormaskinen for diameter opp til 25 mm i stål på markedet. Den kombinerer en kraftig håndholdt drill med hardmetallkjernebor og gjør jobben til profesjonelle metall brukere mye enklere, spesielt kjerneboring i prefabrikerte metallstrukturer. Den patenterte FEIN KBH 25-serien utfyller de tradisjonelle magnetkjernebormaskinene og tilbyr et kostnadseffektivt alternativ til spiralbor. Kjernebor kutter bare ut en smal ring og jobber omtrent seks ganger raskere enn et spiralbor. HSS sentreringsbor i FEIN KBH 25 borer i 1600 o/min, men bare så lenge det er nødvendig. Det frakobles så snart kjerneborkronen møter materialet, slik at all matekraften brukes for kjerneboring. Hastigheten blir automatisk redusert til 520 o/min for å levere optimal skjærehastighet for hardmetallkjernebor.
   FEIN KBH 25 tilbyr også pålitelig ytelse på ujevne og ikke-magnetiske metaller som rustfritt stål og aluminium. Håndholdt maskin som denne kan bore ned i svært tynne materialer, da ingen magnetholdekraft trengs, og med sin kompakte form og vekt på bare 3,3 kg kan den håndtere kjerneboreoppgaver selv i områder vanskelige å nå.
   Den nye generasjonen av KBH 25-serien ble utviklet i nært samarbeid med brukerne. FEIN KBH 25 S fungerer opp til 30 prosent raskere enn forgjengeren, KBH 25. Med hastigheter på opptil 1600 rpm er sentrering nå omtrent tre ganger raskere enn før. Den nye FEIN KBH 25-2 U har også en mekanisk to-trinns girkasse. Hastigheten kan justeres manuelt til oppgaven man utfører med en bryter, noe som gjør overgangen mellom kjerne- og spiral bor raskt og enkelt. Dette gjør FEIN KBH 25-2 U det ideelle monteringsverktøyet på byggeplassen for effektiv kjerne- og spiral boring i metall. Metallbrukere vil oppleve at systemene dekker et bredt spekter av bruksområder: kjerneboring, hull saging, spiralboring, gjenging og forsenkning. Seks hastighetsinnstillinger og en dreiemomentslurekopling gjør det mulig å benytte hullsager opp til 80 mm i diameter. Verktøyet kan endres i løpet av sekunder uten bruk av verktøy: ett klikk og tilbehøret er helt sikret.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1