Tips redaksjonen
03.01.2014

Nye identifikasjonsetiketter motstår krevende rengjøringsprosesser

Bradys nye Toughwash-etiketter er resistente mot krevende rengjøring, blant annet i næringsmiddelindustrien. De nye etikettene varsler også metalldetektorer i produksjonslinjen for å unngå at deler av produktet blandes inn i maten.

En spesiell identifikasjonsetikett
For å forbedre jobbsikkerhet og -effektivitet for sine ansatte bruker industrien en rekke forskjellige etiketter og skilt. Fasiliteter for næringsmiddelproduksjon er likevel stort sett unntatt fra bruk av disse skiltene for å kunne garantere ren mat og kvalitet for kundene. 
   – De nye Toughwash-etikettene er bedre i stand til å beskytte kundene og de ansatte i næringsmiddelindustrien, sier Tim Van den Eede, produktsjef for materialer EMEA ved Brady Corporation. – Etikettene har stor slitestyrke og sikrer god hygiene på grunn av deres spesielle topplakk, sterk forside, kanter som er behandlet spesielt og førsteklasses lim. Dessuten har de den egenskapen at de oppdages av metalldetektorer slik at de ikke vil blandes i maten om de skulle komme på avveie, sier han.

Motstandsdyktig mot høytrykk og kjemikalier
Rengjøringsprosesser i næringsmiddelindustrien skjer ofte ved høytrykkspyling med ekstremt høy temperatur, ved bruk av syre- eller basebaserte rengjøringsmidler og ved skrubbing med skureredskaper. For å lage en etikett som kan motstå disse kreftene bygde Brady et laboratorium der de kunne teste, vurdere og tilpasse den nye Toughwash-etiketten helt til den kunne motstå skuringen, kjemiske midler og den tøffe spylingen. 

Metalldetekterbar
Bradys Toughwash-etikett benytter stål i stedet for aluminium for å garantere metalldetekterbarhet. Standard deteksjonsutstyr i produksjonslinjene gjenkjenner etiketten umiddelbart på grunn av stålets kraftige alternerende feltgenerering. Brady forsikrer også at deteksjonslaget ikke utilsiktet kan fjernes fra resten av etiketten. 

Kan skrives ut ved anlegget
For å forsikre at symbolene og meldingene på etikettene og skiltene forblir lesbare etter mange nedvaskinger, har Brady utviklet utskrivbare blekkbånd med termisk varmeoverføring og en topplakk som sammen produserer det mest permanente blekket. Dette gjør det mulig for brukere å skrive ut tilpassede etiketter for sine egne behov. Toughwash-etiketter kan skrives ut med Bradys BBP31-, BBP33- og Globalmark-skrivere. 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1