Tips redaksjonen
06.03.2014

Nye desentraliserte frekvensomformere fra Nord Drivesystems

Nord Drivesystems lanserer SK 180E, som er direktemontert på asynkrone motorer, og som utfyller SK 200E-serien av frekvensomformere.

SK180E oppgis å være mer kostnadseffektiv enn det tidligere utvalget av desentraliserte enheter. Den nye omformeren fokuserer på kjernekravene til hastighetskontroll og effektivitet. Den kommer med to analoge innganger og integrerte prosess- og PI-kontroller-funksjoner, og den kan kontrollere enkle drivanvendelser. 
  Den passer både for enkeltstående variable hastighetsstyringer og for synkronisert operasjon med flere enheter. Et typisk eksempel på sistnevnte er distribuerte horisontale transportsystemer som ikke krever tilbakemelding om posisjon eller encoder. 
  SK 180E inneholder også alle de nødvendige funksjonene for mange bruksområder for vifter og pumper. Her kan den spare opp til 30 prosent energi ved hjelp av automatisk magentiseringsjustering under delbelastning. Den kommer med klasse C1 støydemping og en lekkasjestrøm på under 16 mA, Nord opplyser at SK 180E kan brukes i boliger og forretningsbygg i nesten alle verdens land. For bruk i mobile pumper, kverner eller blandere finnes det tilgjengelig variable frekvensomformere med vanlige strømkontakter.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1