Tips redaksjonen
30.01.2015

Ny xComfort-kontroller X-1 for styring av smarthus

Sensio AS – leverandør av styringssystemer for smarthus og velferdsteknologi – lanserer ny kontroller X-1 for Eatons xComfort-system. X-1 er en plasseringsvennlig og kompakt løsning, tett integrert mot xComfort. Leverandøren opplyser at prisen er kraftig redusert i forhold til forrige generasjons kontroller.

Kontrolleren er hjernen i boligen og kommuniserer trådløst med alle xComfort-produkter. Den styrer belysning, oppvarming, solavskjerming, klimaanlegg og kan settes opp med sikkerhetsfunksjoner. Andre muligheter er adaptiv oppvarming, varmepumpestyring, lyd og bilde via trådløs IR-styring og støtte for Sonos.
   I boligen styres systemet direkte gjennom hjemmenettverket. Når man er borte fra boligen, kan man ha full oversikt og styring over den via Internett, telefon eller nettbrett. Det grafiske brukergrensesnittet er smarttelefoner og nettbrett basert på iOS eller Android.
   Ved bruk av xComfort styringssystem i et normalt hus med strøm som hovedkilde til oppvarming kan man forvente 20–40 % besparelse på strømutgiftene til oppvarming. Det kreves ikke omfattende installasjoner eller inngrep for å få dette til. Hvilke varmekilder som brukes, er heller ikke avgjørende. Systemet styrer både vannbåren varme og varme fra elektriske kilder.

For mer informasjon om xComfort, se www.xcomfort.no.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1