Tips redaksjonen
30.12.2013

Ny skipsdesign fra Rolls-Royce bygges for første gang i Asia

Rolls-Royce har inngått kontrakt på levering av design og utstyrspakke til to offshorefartøyer som skal bygges av COSCO Guangdong i Kina for rederiet Chellsea Pte. Ltd. i Singapore.

De to forsyningsskipene av typen UT 771 WP blir de første i Asia med den karakteristiske wave piercing-baugen. Baugen reduserer bølgemotstanden i grov sjø, noe som gir jevnere hastighet, redusert drivstofforbruk og økt sikkerhet om bord.
  – Det er alltid morsomt å slå gjennom med en ny design, sier salgssjef Ronny Pål Kvalsvik ved designavdelingen i Ulsteinvik. – Vi har samarbeidet nært med verft og rederi gjennom hele designprosessen, så dette er et gjennomarbeidet prosjekt som vi alle ser fram til å realisere.
  I tillegg til skipsdesign skal Rolls-Royce levere en stor utstyrspakke som inkluderer MTU-motorer, framdriftsanlegg, elektriske systemer, bulkhåndteringsanlegg, dekksmaskineri, automasjons- og kontrollsystemer samt satelittbasert dynamisk posisjoneringsutstyr (DP), som holder fartøyet i posisjon uten bruk av ankere.
  De to fartøyene skal være klare til levering i 2015. Kontrakten omfatter opsjon på ytterligere fire fartøy.
  Det er for tiden 22 fartøy med Rolls-Royce-design under bygging i Kina – åtte av disse ved COSCO-verftet.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1