Tips redaksjonen
20.07.2015

Ny oppfinnelse skal fjerne hverdagssølet

Kjøkkenkummen, toalettet, søppelkassen og vått matsøl på gulvet. Det er hverdagssølet de fleste av oss synes er aller verst å hanskes med.

Ekkelt, eklere eklest! En undersøkelse utført av Moods Qualitative Research på vegne av Lilleborg avdekker hvilke vaskeoppgaver vi nordmenn avskyr.
   Bakgrunnen for undersøkelsen har vært Lilleborgs ønske om å få en bedre forståelse av forbrukeres hverdagslige og kontinuerlige rengjøring av kjøkken og bad med tanke på behov og metoder. 16 ulike husstander har hatt besøk i forbindelse med undersøkelsen, og resultatene er spennende lesning.
 
Hverdagssølet vi avskyr
Hverdaggsøl som typisk lukter vondt, har ekkel konsistens eller er klissete, fett og seigt er typiske eksempler på hva vi avskyr å vaske fordi det i dag ikke finnes gode nok metoder. Matrester som krever at man må skrape eller skrubbe bort, er også typiske eksempler på hverdagssøl som krever litt mer jobb å få fjernet, og der den tradisjonelle kjøkkenkluten ofte egner seg dårlig.
   – Mye av sølet som oppstår, blir definert som ekkelt, og områdene som er definert som særlig ekle, er toalettet, kjøkkenkummen, søppelkassen og vått matsøl på gulvet. Forbrukerne opplever manglende tilfredshet ved fjerningen av de ekle flekkene og etterlyser bedre og mer effektive rengjøringsmetoder, sier Nina Skalstad, Senior Brand Manager i Lilleborg. 
   – På de ekleste områdene er det en tendens til at det er blitt benyttet mer papir enn til annen rengjøring. Dette skyldes at områdene blir betegnet som møkkete og fulle av bakterier, og at man derfor ønsker å «kvitte seg med alle spor» ved å kaste både skitt og det man har tørket opp med. Men likevel ser vi at den i seg selv ganske så ekle kjøkkenkluten fortsatt er en gjenganger i norske hjem. Kjøkkenkluten blir brukt til å ta opp sølet, men blir ofte ikke skyldt og vasket godt nok og blir i stedet til den ekle og våte kluten med alle matrestene i seg, og slik fortsetter den onde sirkelen, forteller Skalstad.
 
Løsningen
Det er ved vasking av de ekle områdene i hjemmet at deltakerne i undersøkelsen oppgir å være minst tilfreds med sine rengjøringsmetoder. De etterlyser kunnskap og produkter som gjør dem i stand til å fjerne sølet på en bedre og mer effektiv måte.
   – Folk ønsker åpenbart å vaske de ekle områdene hyppigere, men man vegrer seg ofte for å ta fatt på denne type vasking, både fordi kluten i seg selv er ekkel og fordi matsøl ofte er ekkelt å vaske bort, sier Nina Skalstad i Lilleborg.
   På bakgrunn av blant annet undersøkelsen lanserer Lilleborg derfor Jordan Vaskerull.
   – Denne unike, norske oppfinnelsen vil endre folks måte å gjøre rent på kjøkkenet. Nå kan nordmenn kvitte seg med den ekle kjøkkenkluten og heller bruke bionedbrytbare engangskluter, sier Skalstad.
   Jordan Vaskerull består av bionedbrytbare engangskluter innsatt med såpe og vann som enkelt trekkes ut av en dispenser. Engangsklutene er dermatologisk testet og dufter friskt av mild grapefrukt. Engangsklutene egner seg svært godt til den daglige vaskingen av småsøl på kjøkkenet, som å fjerne stekesmør og baconfett på komfyrtoppen. Det beste av alt er at du slipper å skylle opp kluten etter bruk og kan med god samvittighet kaste den rett i søpla.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1