Tips redaksjonen
23.11.2017

Ny, norskprodusert speedgate

Siktek AS i Sandnes har utviklet en ny hurtigport i samarbeid med Innovasjon Norge og NorSea AS.

Den nye speedgaten som er 100 prosent utviklet i Norge, har fått navnet ScanGates Arctic. Design og konstruksjon av portene har vært nøye gjennomtenkt. Målet har vært å utvikle en port som holder – selv under tøffe værforhold. Porten har en åpne/lukkesyklus på fra 5 sekund.

Innovativ design
– I 15 år har vi solgt, montert og hatt service på denne typen produkter i Norge, noe som har gitt oss verdifull erfaring, som vi tok med oss inn i prosjektet som vi presenterte for Innovasjon Norge og NorSea AS. De tente på ideen, og nå, to år etter, er de første portene levert og testkjørt med over 250 000 åpne/lukkesykluser, sier daglig leder i Siktek, John Eirik Øvstebø. Han vi ikke røpe for mye ennå, men opplyser at porten har et innebygd unikt, integrert styresystem.

Kvalitet og sikkerhet
Øvstebø forteller videre om solid utførelse: – Etter 15 år i bransjen har jeg opplevd mange typer porter, og ikke minst mye forskjellig vær som setter portene våre på utfordrende prøver. ScanGates-konseptet har vist en evne til å tenke nytt, samtidig som kvaliteten er ivaretatt.
   Alle ScanGates selvbærende foldeporter er laget i henhold til NS-EN 13241-1. Her blir hver port grundig testet ved anlegget i Norge før den sendes til kunden. Portene er beregnet på høysikkerhetsområder som flyplasser, havner/baser, raffinerier, kjemisk industri og næringsmiddelindustri.

Stort markedsområde
Først står Norge for tur, men Øvstebø er sikker på at portene også kommer til å vekke interesse utover landets grenser. «Made in Norway» er ofte synonymt med kvalitet i utlandet, og det skal vi bevise via jungeltelegrafen, forteller Øvstebø.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1