Tips redaksjonen
29.12.2015

Ny miljøpris til Fjord Line for grønn turisme

Fjord Line viser vei når det gjelder grønn turisme. Rederiets to cruiseferger er de første og største i verden med naturgass som drivstoff. Torsdag 29. oktober kvitterte turistbransjen med å tildele rederiet en internasjonal miljøpris.

Den prestisjefylte prisen «Skål International Sustainable Tourism Award» ble gitt til Fjord Line for å ha etablert den «grønneste» sjøveien mellom Norge og Danmark. Motorene på rederiets to nye cruiseferger MS «Stavangerfjord» og MS «Bergensfjord» drives utelukkende av flytende naturgass (LNG) og er regnet som de første, største og mest miljøvennlige skip i sitt slag på verdensbasis.
   «Cruisefergene setter nye standarder for cargo- og passasjertransport ved å begrense CO2-utslippene ved bruk av fremtidens grønne drivstoff,» heter det i begrunnelsen fra et enstemmig dommerpanel.
   Fjord Line mottok prisen 29. oktober under Skål World Congress, som i år ble holdt i Torremolinos i Spania. Juryen fastslo at Fjord Line med sitt fremtidsrettede naturgassprosjekt og store engasjement for miljøvennlig seilas var en klar vinner av prisens transportkategori.

Innovativ investering
«Flytende naturgass er en innovativ og mektig investering i alternativ grønn energi,» konstaterte juryen og la vekt på cruisefergenes posisjon som forbilde og inspirasjon for hele rederisektoren og for turistbransjen generelt.
   Fjord Line fikk for alvor slått fast sin grønne profil i 2013, da den første av cruisefergene ble sjøsatt. Året etter fulgte søsterskipet. Begge skip har daglige avganger mellom Norge og Danmark. Med flytende naturgass som drivstoff blir utslippet av NOx redusert med 92 prosent i forhold til konvensjonelle skipsmotorer, som går på tungolje. Dessuten er svovelutslippene helt eliminert, og utslippet av partikler er redusert med 98 prosent.
   – Det er i tiden å være bevisst på å skåne miljøet, og de reisende har tatt riktig godt imot de miljøvennlige cruisefergene. Vi har investert mye i å skape en fremtidsrettet, miljøvennlig skipsfart mellom Norge og Danmark, og det er en stor anerkjennelse å bli hedret av turistbransjen på denne måten. Det bekrefter at vi er på rett kurs, sier konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line.

To priser på én uke
Turistbransjens pris er den andre miljøprisen som er tildelt Fjord Line på én uke. Få dager tidligere mottok fergeselskapet også Rogaland Venstres Miljøpris 2015. Cruisefergene MS «Stavangerfjord» og MS «Bergensfjord» har tidligere dessuten høstet heder i det som gjerne blir regnet som skipsfartens oscarutdeling: Under Ferry Shipping Conference 2014 fikk Fjord Line priser i kategoriene for «beste skipsdesign» og «største LNG-ferge».  I 2014 ble MS «Bergensfjord» også kåret til årets danske skip under den internasjonale skipsfartsmessen Danish Maritime Fair i København.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1