Tips redaksjonen
16.03.2019

Ny komfyrvakt fra Micro Matic

Micro Matics nye komfyrvakt, MicroSense er så liten og diskret at den blir nærmest usynlig under kjøkkenviften.

Med en spesiell teknologi basert på over 100 patenter er ikke MicroSense bare markedets minste komfyrvakt, men også den mest avanserte. For å gjøre monteringen rask og enkel leveres MicroSense ferdig paret og innstilt for de vanligste monteringshøydene. Dette opplyser selskapet i en nyhetsmelding.

Funksjon og design
Mange synes det er vanskelig å finne en velegnet plass til komfyrvaktsensoren på grunn av skjemmende utseende og størrelse. Bad og kjøkken er de rommene det benyttes mest penger på kvalitet og design, og sluttbrukere er derfor lite interessert i å få svært synlige sensorer plassert på vifter, på vegg eller i tak.
   «Micro Matic har tatt dette på alvor og det har derfor vært svært viktig i utviklingen av MicroSense å gjøre den så slank og nøytral som overhodet mulig», forteller produktsjef i Micro Matic, Kjell Ytterdal.
   Utviklingsarbeidet har tatt flere år og har involvert interiørdesignere og arkitekter så vel som industridesignerne. Hemmeligheten bak konstruksjonen av et så kompakt, men samtidig avansert produkt, er utviklingen av en helt ny programvare og en ny måleteknikk som gjør det mulig å drive mikroprosessorer med minimalt energiforbruk. Dette har vært vesentlig for å kunne få produktet til å fungere ved drift av kun et CR2032 knappecellebatteri. Dermed har størrelsen på sensoren blitt betraktelig redusert.
   «Det har vært en svært utfordrende oppgave å gjøre dette mulig for å tilfredsstille designernes krav til det endelige produktet som kun er 11 mm tykt. Faktisk lover leverandøren at batteriets levetid er inntil 6 år under normal bruk, noe som er mulig grunnet produktets helt unike virkemåte», forteller Kjell Ytterdal entusiastisk.
   Sensoren kommer dessuten i tre forskjellige farger; sølv, hvit og sort, slik at flest mulig kan få den til å passe hjemme hos seg og ytterligere nøytralisere opplevelsen av å installere et «fremmedprodukt» i kjøkkenet.

Monteringsvennlig og fleksibel

MicroSense er rask og enkel å installere. Sensorens montasjeplate festes enkelt med tosidig tape som leveres ferdig påsatt. Komfyrvaktsensoren kan monteres fra 45 til 200 cm over koketoppen, både under ventilatorhette, på vegg og i tak. Det er naturligvis viktig at sensoren «ser» ned mot koketoppen for å kunne overvåke temperaturene der og det er derfor nødvendig at det benyttes veggbrakett som vinkler den nedover ved veggmontering.
   De største leverandørene av kjøkkenventilatorer opplyser at deres volumhetter (som utgjør den vesentligste delen av salget i markedet) skal monteres fra 40 til 65 cm over koketoppen. Micro Matic har derfor valgt å fabrikkinnstille MicroSense® til disse høydene, noe som betyr at det ikke er behov for følsomhetsjustering i de fleste installasjonene.
   Micro Matic har svært lang erfaring med produktutvikling i samarbeid med sine leverandører. Ytterdal kan fortelle at produktet både er godkjent iht. europanormen EN50615 og FG-godkjent. «Produktet har dessuten over 100 patenter, noe som sikrer at produsenten forblir alene om denne unike teknologien som vi nå ønsker å videreutvikle i samarbeid med våre kunder og brukere. Micro Matic lytter til hva markedet ønsker og gjør noe med det!», avslutter Ytterdal.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1