Tips redaksjonen
27.02.2015

Ny kantfresemaskin fra Atlas Copco Tools

LSB38 er et nytt trykkluftverktøy fra Atlas Copco til bruk for kantfresing og avrunding av kanter i stål, rustfritt stål og aluminium.

– De som har fått teste LSB38, vil ikke gå tilbake til vinkelsliper eller fil igjen, sier Anders Wigant, produktsjef hos Atlas Copco Tools Nordic. De vet at de ved bruk av LSB38 får korrekt vinkel eller radius hver gang, dessuten på betydelig kortere tid enn ved bruk av annet verktøy, fortsetter Wigant.
   Det nye verktøyet bygger på den velkjente LSV38, men den store forskjellen er at slipeskiven erstattes av et spesialutviklet fresehode.
   Anders Wigant understreker at LSB38 er en fres, og ikke en slipemaskin. – Istedenfor slipestøv som sprer seg i lokalet, produserer LSB38 metallspon som faller ned på gulvet og derfor er lettere å bli kvitt. Dessuten er det betydelig mer stillegående å frese enn å slipe, sier Wigant.

Justerbar dybde, vinkel og radius
Slik freser man av en kant: Legg støttedskiven (som ser ut som en sliprondell) mot arbeidsstykket. Start verktøyet og før det inn mot kanten som skal bearbeides til styrehjulet inne i fresehodet møter kanten, og skjæreverktøyet begynner å skjære. Fresen roterer medsols, og fresingen gjøres fra venstre til høyre.
   Fresdybden stilles inn ved hjelp av en gradert justeringsring, mens fasvinkel og radius endres ved bytte av skjær og styrehjul. Skjærehodet har fire vendbare skjær, og hvert skjær har åtte egger som kan benyttes før det trengs å byttes ut. Skifte av skjær kan utføres uten fjerning av styrehjulet.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1