Meny
04.01.2016

Ny giv for Eliaden

Eliaden 2016, som arrangeres i perioden 31. mai – 2. juni, har fått Norsk Industri med på laget for å få større trykk på industridelen – automatisering, instrumentering og elektronikk. Det er allerede over 150 utstillere som har meldt sin ankomst til Eliaden, mer enn noen gang tidligere i så god tid før det braker løs.

Fokuset for industrien under Eliaden vil være automatisering, instrumentering og elektronikk, og sammen på laget med Norsk Industri er også bransjeforeningene Industriens Forening for Elektroteknikk og Automatisering (Ifea) og Elektronikk Industri Foreningen (EIF).

Ønsker stabil industrifremtid
Administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, mener Eliaden er et viktig samlingspunkt og en fin anledning til å diskutere hvilke rammebetingelser som er nødvendige for en stabil industrifremtid.
   – Forutsetningen for økt industriproduksjon er at det gis forutsigbare rammebetingelser som gjør det mulig for en industri med lang investeringshorisont å satse i Norge. En ny og helhetlig politikk må skapes innenfor et realistisk politisk handlingsrom, der rammene settes av internasjonale forpliktelser, nasjonal verdiskaping, hensynet til forsyningssikkerhet og økonomiske og teknologiske muligheter, sier Lier-Hansen.

Automatioseringsprisen
Administrerende direktør for Ifea, Stein Altern, ser frem til Eliaden 2016 og Ifeas Automatiseringsforum, som blir arrangert under Eliaden.
   – Ifea samarbeider tett med system- og utstyrsleverandører innenfor automatiseringsområdet for å spre kunnskap om nye produkter, og vi ønsker også dele erfaringer fra industrianlegg som er i drift. Under fagmessen neste år vil Ifea dele ut Automatiseringsprisen for 2016. Den tildeles bedrifter eller fagmiljøer som har bidratt til å realisere spennende prosjekter og å takle nye utfordringer innenfor området automatisering i industrien, sier Altern.

Større bredde
Automatisering, instrumentering og elektronikk er viktige områder som griper inn i det meste av industriell virksomhet, noe Eliaden 2016 kommer til å vektlegge i markedsføringen mot besøkende. Eliaden skal nå bredere ut til teknikere og ingeniører som forestår prosjektering, konfigurering, innkjøp, installasjon og drift av løsninger i Norges varierte industrielle virksomheter.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no