Tips redaksjonen
11.04.2016

Ny generasjon kompressorer fra Panasonic

Panasonic lanserer en ny generasjon rotasjonskompressorer som er utviklet for å møte kravene til avanserte og mer effektive varmepumper.

Den nye kompressoren er spesielt utviklet for å møte kravene til avanserte og mer effektive varmepumper på markedet. Nye tekniske forbedringer, oppgraderte materialer og en enkel konstruksjon gjør at R32-kompressoren er pålitelige, effektive og stillegående. Dette opplyser selskapet i en pressemelding.
   Rotasjonskompressorer er den dominerende typen kompressor og brukes i over 80 prosent av varmepumper til husholdninger globalt. Panasonic opplyser at deres rotasjonskompressorer er testet i noen av verdens mest krevende miljøer og har vist seg å være den beste motoren for en moderne varmepumpe tilpasset det krevende nordiske klimaet. Panasonic R2 rotasjonskompressor tilbyr en av de høyeste rangeringene med SEER A+++ og SCOP A+++. 

Hvordan virker en kompressor?
R2-kompressorer har roterende stempel. Hjertet i kompressoren er sylinderen som rommer stempelet og rotoren. Sylinderen holder konstant kontakt med stempelet når det ruller langs innsiden på sylinderveggen. Når stempelet roterer, komprimeres gassen til et mindre område helt til utladningen skjer og slipper gassen inn i forbrenningskammeret. Samtidig kommer mer gass inn gjennom en sugeport, noe som gjør at det oppstår en kontinuerlig prosess av sug- og trykkutladning.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1