Meny
16.12.2015

Ny generasjon arbeidslamper – med bluetooth og USB

Grunda har utviklet en helt ny lysserie, som i tillegg til større lysspredning og lengre holdbarhet også kommer med COB LED-teknologi, bluetooth-høyttaler og USB-uttak.
– Dette er rett og slett veldig gode nyheter for landets håndverkere, sier produktsjef Espen Hanæs hos produsenten Grunda.

Spill musikk fra telefonen
De nye COB LED-arbeidslampene fra Grunda har først og fremst veldig bra lys og er spesielt utviklet for røff bruk og krevende arbeidsmiljøer der godt lys er nødvendig for å få gjort jobben skikkelig. Men i tillegg kommer også lampene med bluetooth-tilkobling og høyttalere. Det gjør at man kan spille musikk via enheter som støtter bluetooth, for eksempel en smarttelefon.
   – Den nye COB LED-teknikken gir lampen en levetid på opptil 35 000 timer. Og så får man jo lys og lyd i samme produkt når vi nå har integrert bluetooth-teknologi og høyttaler i lampene, sier Hanæs.
   En håndverker har veldig ofte med seg både arbeidslampe og radio på jobb. Nå har han altså muligheten til å ha med seg begge deler i én arbeidslampe.
   – For proffbrukeren betyr dette at det blir færre ting å bære på. Arbeidslampen inneholder nå radioen som man måtte bære på ekstra hver gang man skulle forflytte seg. Og med USB-uttaket vil dmanogså kunne ha en backupmulighet for lading av telefon eller hodelykt. Det er vel alle enig om at er kjekt å ha, enten man er på byggeplassen eller står i garasjen, sier Grundas produktsjef.

Kompakt med lav vekt
COB LED-teknologien gir mulighet til å lage lamper med ekstremt bra lys i en kompakt lampe med lav vekt.
   – Der man før brukte store reflektorer for å få lysspredning, løses det i dag bare med lyskilden og linsen. I tillegg er det en sikkerhetsfaktor her, for med denne teknologien er det nesten ikke varmeutvinning fra lyskilden. I forhold til de gamle halogenlyskasterne gir COB LED mye større sikkerhet mot varmeutvikling og brann, sier Hanæs.
   Arbeidslampene fra Grunda kommer i tre ulike varianter, med henholdsvis 2100, 3800 og 5500 lumen. To av dem er oppladbare med utbyttbart batteri og batterinivåindikator.   
   Batteriene kan lades separat fra enheten, og flere batterier kan kjøres som tilleggsutstyr. Batteriene varer fem timer på full styrke. De oppladbare lampene kan også kjøres på 50 prosent styrke, noe som vil øke driftstiden til ca. 6,5 timer. Lampene er IP54-klassifisert, som betyr at de er støv- og vannbeskyttet.
  
Kilde: mynewsdesk.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no