Tips redaksjonen
29.04.2014

Ny elektrokjettingtalje med integrert frekvensomformer

Konecranes utvider sitt tilbud av løftesystemer til arbeidsstasjonen med nyutviklede SLX-elektrokjettingtaljer. De nye modellene med integrert frekvensomformer støtter mer effektive og raskere prosesser – takket være variabel heisehastighet og automatisk lastgjenkjenning. Fordelene er blant annet bedre brukervennlighet, høyere produktivitet og lengre levetid for kranen. SLX-elektrokjettingtaljene kan brukes frittstående, f.eks. til montasjeceller i bearbeidingsindustrien, og i arbeidsstasjonskraner.

Løfting og senking med kran bør foregå i en jevn, sammenhengende bevegelse for å sikre lengre levetid for utstyret. Ved dellast sørger dessuten høyere heisehastighet for mer produktive transportprosesser, noe som sparer energi. Det er derfor Konecranes i stadig større utstrekning bruker frekvensomformerteknologi. De nyutviklede SLX-modellene fås med løfteevne opp til 2500 kg. 

Kvalitets- og produktegenskaper
SLX-elektrokjettingtaljene har integrert frekvensomformer med XSR (Extended Speed Range). XSR-teknologi sørger for et utvidet spekter av heisehastigheter med intelligent automatisk lastgjenkjenning. I forhold til tradisjonelle elektrokjettingtaljer kan eksempelvis små laster flyttes vesentlig raskere. Dette sparer tid og kan bidra til økt produktivitet. Frekvensomformerens mykstart under arbeid med store laster skåner dessuten systemet, idet den begrenser belastningskreftene. Dette hjelper til å forlenge levetiden, gir lavere energiforbruk og lavere vedlikeholdskostnader under hele livssyklusen. Heisehastigheten kan dessuten stilles fritt og tilpasses den spesifikke situasjonen.
  SLX-elektrokjettingtaljen øker også driftssikkerheten. Bremsen, slurekoblingen og motoren overvåkes elektronisk hele tiden, slik at løftingen kan avbrytes dersom noe svikter. En lastspekterskriver (SWPL) beregner samtidig fortløpende den gjenværende sikre driftsperioden (SWP) og sørger for overlastsikring både mekanisk og elektronisk.
  SLX-elektrokjettingtaljen er utstyrt med et spesielt aluminiumshus, som har vunnet den prestisjetunge prisen «red dot award» for design og nytteverdi. Den er usedvanlig robust og har en serviceluke til kontroll og vedlikehold. 

Bruksområder
SLX-elektrokjettingtaljene fra Konecranes kan brukes til en rekke formål. Hastighetene kan stilles fritt, standardhastigheten kan programmeres, og ved dellaster er høyere heisehastigheter mulig. SLX-elektrokjettingtaljene kan brukes frittstående, f.eks. til montasjeceller i bearbeidingsindustrien og til arbeid som må gå raskt og presist. SLX-elektrokjettingtaljen er særlig ideell til flytting av last ved høy frekvens og høy hastighet. Med sin kompakte utførelse kan den brukes i mange situasjoner, f.eks. på arbeidsstasjons-, sving- og portalkraner,i XA- og XM-systemer eller på stasjonære taljer.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1