Tips redaksjonen
28.12.2017

Ny digitaliseringsbærebjelke for Extruded Solutions

Hydro sitt største forretningsområde Extruded Solutions er i ferd med å innføre SAPs ERP-plattform S/4 HANA. Det gir lynrask datahåndtering, sanntidsoversikt over driften og bedre beslutningsgrunnlag på tvers av virksomheten.

– Vi ble fascinert av S/4 HANA, og det var enkelt å velge løsningen. Den blir bærebjelken når vi fornyer virksomheten med digitalisering som virkemiddel, sier CIO Espen Falla i Hydro Extruded Solutions.
   Prosessen med å velge nytt driftssystem startet da selskapet het SAPA. De trengte løsninger som støtter virksomheten i et næringsliv som fundamentalt endres av ny teknologi i den fjerde industrielle revolusjon. I høst ble virksomheten kjøpt av Norges industrigigant, og enheten gikk inn i Hydro som et av selskapets fem forretningsområder kalt Extruded Solutions. Det er denne som skal basere driften og økonomisystemene på S/4 HANA.
   – Vi ønsket en skyløsning som støtter vår digitale transformasjon mot det å være en sanntidsvirksomhet der ledere kan fatte beslutninger på innsikt fra avanserte analyser, sier Falla.
   De første nye funksjonene i S/4 HANA rulles ut allerede i januar 2018, etter det som betegnes som en rask og smidig innførings- og integrasjonsprosess. SAP S/4 HANA vil sikre at vi reagerer raskere på endringer i markedet, enklere skreddersyr nye forretningsmodeller, reduserer driftskostnader, sikrer høyere kundetilfredshet og øker innovasjonstakten.
   – Det nye systemet skal sikre at vi driver virksomheten så bærekraftig som mulig. Vi ser frem til større innsikt og smarte beregningsløsninger. Minneteknologien i programvaren blir svært verdifull, sier Falla.
   S/4 HANAs evne til å lagre og prosessere data i minnet på programvaren fremfor i datavarehus gjør at det som tidligere tok dager, nå vil skje på minutter og sekunder.
   – Behandlingen av våre data går fryktelig mye fortere, sier Falla entusiastisk.
   – SAPA, som nå er en del av Hydro, har lange tradisjoner for innovasjon og er vant til å sette standarden i markedet. Det er derfor en tillitserklæring at de har valgt å bruke våre tjenester og løsninger for å møte kravene og behovene som kommer. Vi gleder oss til videre samarbeid, og til å se dem lykkes i markedet med flere nyskapende og bærekraftige produkter og tjenester, sier norgessjef i SAP, Stefano Holguin.
   Løsningen innføres med bistand fra konsulenter fra SAPs globale tjenestedivisjon, og vil driftes fra et av SAPs europeiske datasenter.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1