Tips redaksjonen
20.01.2016

Ny Superkube på Voksen skole i Oslo

Den nye Superkuben på Voksen skole imponerer før den er tatt i bruk. Superkuben erstatter to eksisterende paviljonger. Her huses spesialavdelingen med 25 elever, i tillegg til at det er generelle læringsarealer for 120 elever.

Nybygget er på to etasjer og har et totalareal på omtrent 2000 kvadratmeter. Modulene leveres med inventar og tekniske løsninger, som i hovedsak er ferdig montert fra fabrikk. Alle modulene ble montert på to uker. Omtrent 90 prosent er ferdigstilt når modulene fraktes fra fabrikken for å monteres på tomten. Grunnarbeidene på tomten startet i april 2015, og prosjektet ble helt ferdig i desember. Bygget har en kostnadsramme på 117,5 millioner kroner.
   I begynnelsen av desember var det overlevering. Det ble utbrutt mange «åh» og «wow», da de fremmøtte gikk gjennom ganger, spesialklasserom, rom for helsesøster, tekniske rom, kjøkken, vanlige klasserom, garderober og møterom for lærere.

Erstatter bygg som blir revet
Nybygget Superkuben er reist på kort tid og har samme kvalitet som et tradisjonelt bygg. Bygget har passivhusstandard.
   – Kvaliteten på bygget er svært høy. I tillegg til spesialavdelingen vil kuben huse fire vanlige klasser samt lærerarbeidsplasser. Den gamle paviljongbygningen, som er utdatert, blir fjernet innen våren 2016, sier prosjektleder Paul Lehne i Undervisningsbygg.

Svært takknemlige
Inspektør May Britt Sundsbø er ansvarlig for alle spesialklassene på Voksen. Hun sier at denne nye Superkuben vil gi elevene et nytt liv.
   – Denne nye bygningen betyr alt, og dette vil bli et nytt liv for våre 25 spesialelever.
Klasserommene er store, har gulvvarme og er spesielt tilpasset elevenes behov.
   Prosjektleder Ulf Larsson fra leverandøren Arcaflex er kjempefornøyd med resultatet og skryter av samarbeidet med skolen og Undervisningsbygg.

Mye skryt
Både Utdanningsetaten, leverandøren og skolen er strålende fornøyd med hvordan prosjektleder Paul Magnus Lehne og inventaransvarlig Ingjerd Kals i Undervisningsbygg har håndtert prosjektet.
   – Jeg vil takke både Paul og Ingjerd fra Undervisningsbygg, som har gjennomført prosjektet på en strålende og proff måte, skryter rektor Bjørg Tennum Sandvei.

Kilde: mynewsdesk.com/Foto: Benedicte Nylund, Undervisningsbygg

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1