Tips redaksjonen
20.10.2015

Ny Maskinsemi fra Carnehl

Trøndelagsbedriften Odd Kolstad AS har ventet lenge på den oppgraderte nykommeren. Mottakelsen av den tyske nyheten fra Carnehl har vært positiv.

Daglig leder Odd Vegar Kolstad hos Odd Kolstad har hatt store forventninger til den nye maskinsemien CSTV 40-60.
   – Mange har ventet på denne maskinsemien, som matcher det norske markedet godt. Vi er allerede fullbooket i 2015 på denne. Hvis man bestiller nå, kan vi levere på nyåret, opplyser han.

Økt brukervennlighet
Det har vært stor rift om de tidligere lanseringer av maskinsemier fra Carnehl. Denne gangen har nykommeren flere nye tekniske løsninger og forbedringer i forhold til de gamle.
   Dette er den første i den nye serien som ble vist fram på Transportmessa i juni i år. Den er utstyrt med fire 12 tonns SAF-aksler, der første og andre aksel er løftbar. Aksel tre og fire er hydraulisk tvangsstyrt, hydraulisk breddbar fra 2,5 til 3 meter. Uttrekket er på 5,75 meter, egenvekten er på 13,5 tonn, det er radiostyring på alle hydrauliske funksjoner og sentralsmøring. Nå tilbys også hydrauliske støtteføtter både foran og bak som valgfritt ekstrautstyr.

Størst på tippsemi
– Carnehl er mest kjent for sine tippsemi i Norge, der de har omlag 50 prosent markedsandel. Tipp og dumper er vårt hovedområde, men vi har også levert en del maskinsemi. Den forrige modellen har vært på markedet i omlag fem år. Nå har vi hørt på brukerne og tatt med oss erfaringene fra de fem årene, og resultatet har vi her, sier Vegar Kolstad.

Tysk kvalitet
Odd Kolstad AS har siden 2001 stått som importør for de tyske hengerne i Norge og Kolstad Forsaljning AB i Sverige, som er et datterselskap av Odd Kolstad AS.
   Salgsleder Ove Kolstad snakker varmt om Carnehl-fabrikkene i Tyskland han nylig kom hjem fra. De har to fabrikker i Tyskland med en årsproduksjon på omlag 3000 enheter.
   – Det er godt å ha kjente og solide leverandører med bred kompetanse, erfaring og god økonomi. Nå utvider fabrikken i Hannover for tredje gang på ti år og oppdateres med nytt sandblåsingsanlegg og nye roboter for sveising av aluminium og stål, forteller han engasjert. Forrige gang de utvidet, var under finanskrisen.

I stadig vekst
De opererer i stadig større grad på det nordiske markedet og er gjennom årene blitt godt kjent for sine produkter. Nyhetene ruller stadig inn på området til bedriften, og Odd Vegar lover flere nyheter i sortimentet. Merkevaren OVOX som er en del av Bruns Fahrzeugbau, har de utviklet gjennom en ti-årsperiode.  Et betydelig antall er solgt i Norge og Sverige. 
   – På sikt vil vi tilby nye produkter innenfor asfalt-, langtransport- og volumsegmentet. Vi kjenner markedet godt og tør å satse. Med gode leverandører i ryggen kan vi dekke behovet til hver enkelt kunde, avslutter Ove Kolstad.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1