Tips redaksjonen
06.06.2016

Ny DVH-pris til AGA på Industriens Motemesse

AGA vant DVH-prisen 2016 på Industriens Motemesse, i år med et produkt som bidrar til avlusing av merder i havbruksnæringen. Produktet er en enkel og effektiv metode for oksydering av sjømerder. DVH-prisen deles ut på Industriens Motemesse til bedrifter med innovative produkter og løsninger.

Dette er tredje gang AGA har mottatt DVH-prisen. I 2015 vant AGA prisen for produksjon av biogass basert på organisk avfall, og i 2001 for gassflaske med fast regulator og tilhørende driftssystem.
   – Dette var moro. Vi ser det som en hyggelig anerkjennelse for et nytt produkt på markedet – og en klapp på skuldra for vårt innovasjonsarbeid. Det sier applikasjonsingeniør Per Tore Lauvstad ved Linde-gruppens globale innovasjonssenter for havbruksnæringen i Ålesund. Linde eier AGA, som markedsfører produktene.
   – Vår løsning for å tilføre oksygen i havbruk er utviklet for å by på riktigere tilførsel og lavere forbruk. Dette skal være lønnsomt for brukerne. Om noen måneder har vi hele produktporteføljen klar for markedet, forklarer Lauvstad, som gleder seg til fortsettelsen.

Juryens begrunnelse
Dette er juryens begrunnelse for tildelingen: «Årets vinner av DVH-Prisen presenterer en ny og innovativ løsning for en nødvendig operasjon på sitt virkefelt. Den er et viktig bidrag til vekst i en næring som får en solid posisjon i økonomien med et Norge i endring. Den gir også økt konkurransekraft for næringen, og sluttproduktet får en høyere og mer stabil kvalitet.
   Konseptet løser oppgavene på en enklere og mer effektiv måte enn sammenlignbare løsninger. Samtidig er den mindre i størrelse og krever færre ressurser til både innstallering og forflytning. Løsningen regulerer seg selv og bruken krever ikke spesialkompetanse.»

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1