Tips redaksjonen
17.06.2017

Ny Bosch-teknologi gjør arbeidsdagen enklere

Med bedre batteriteknologi og innovative funksjoner skal de nye proffmaskinene fra Bosch gjøre arbeidsdagen enklere for håndverkere. Stikkordene er trådløst og tilkoblet.

Et utvalg Nye produkter som skal lette arbeidsdagen for håndverkeren

Når Bosch utvikler verktøy, er interaksjon mellom bruker og verktøy fokusområde nummer én. Onsdag 7. juni avholdt de et eksklusivt pressearrangement med fokus på ny batteriteknologi og brukervennlighet. På arrangementet presenterte Bosch en rekke nye produkter med teknologi som forbedrer arbeidsforholdene og sikkerheten på byggeplassen. Et av hovedtemaene var «connectivity» – som betyr at man kan kontrollere og kommunisere med elektroverktøy via smarttelefon og nettbrett.

Nytt batteri for 18 volt
I 2003 lanserte Bosch en serie lette verktøy med ekstremt god ytelse og verdens første verktøy drevet av Lithium-Ion-batterier. Siden den gang har batteri- og ladeteknologien gjennomgått ekstreme
forvandlinger.  I dag er batteridrevne maskiner ofte like kraftige som tradisjonelle maskiner. Faktisk er mer enn 50 prosent av dagens verktøy batteridrevne i dag. Bosch lanserte nylig batteriet GBA 18V 6.3Ah EneRacer, som bruker nye høyeffektceller med 80 ampere versus 44 ampere i tradisjonelle battericeller. Batteriet er dessuten fullt kompatibelt med alle 18 volts-verktøy og har langt bedre ytelse.

Bajonettsag med pendel og borhammer med KickBack Control
Felles for smarte verktøy er at de gjør arbeidsdagen enklere. Her er noen av de nye produktene som ble presentert 7. juni: Den batteridrevne sagen GSA 18 V-32 kommer med børsteløs motor og pendelfunksjon som gjør det mulig å kutte raskere gjennom et bredt utvalg av materialer. Maskinen har dessuten en ergonomisk design som gjør det enklere å jobbe i utfordrende posisjoner og som reduserer vibrasjonsnivået. Den nye designen gjør det også enklere å nå avtrekkeren i ulike arbeidsstillinger.
   Borhammeren GBH 18-26 og adapteren GDE 18 V sørger for mindre støv på arbeidsplassen. Sistnevnte kommer med HEPA-filter som blant annet resulterer i mindre inhalering av støv. Borhammeren kommer med vibrasjonskontroll som reduserer vibrasjonsnivået. KickBack Control frakobler verktøyet automatisk ved blokkering.
   Den batteridrevne støvsugeren GAS 18 V-10 er en av de kraftigste enhetene i 18 volt-segmentet, med en strømningshastighet på 24 liter i sekundet og et trykk på 9 millibar. Denne robuste og allsidige maskinen er utstyrt med batteriindikator og kan enkelt kobles til andre verktøy fra Bosch med Click & Clean eller andre merker sammen med en adapter. Støvsugeren kan brukes på både vått og tørt materiale.

Nye tilkoblede måleverktøy
Bosch har lansert nye måleverktøy med intuitiv design som gjør det enklere å måle helt presist. GLM 50 C er en avstandsmåler som tilbyr rask overføring av dokumentasjon via Bluetooth. Med denne kan man enkelt lage digitale plantegninger, importere og endre eksisterende plantegninger og eksportere resultater i Measuring Master App. All dokumentasjon fra GLM 50 C kan eksporteres til PDF og sendes via epost.

Forbedrede kombi-lasere
Den nye serien med kombilasere fra Bosch har betydelig lysere stråle enn tidligere modeller. GCL 2-50 CG kommer med grønn laserstråle som er fire ganger mer synlig enn det originale røde
lyset. Det betyr blant at det blir enklere å se strålen i sterkt sollys. Både lysstyrke og batteristatus kan justeres via smarttelefon og nettbrett. Kombilaserne kommer også med tilbehør som den motorisert base (RM3), kontrollhjul for finjustering (RM2) og mottaker (LR7) som fungerer sammen med GCL 2-50 C and GCL 2-50 CG.
   Senere i år lanseres GLL 3-80 C og GLL 3-80 CG. Disse to modellene kan kobles til smarttelefon og nettbrett (connectivity) og har rød og grønn stråle med fokus på synlighet. I tillegg kommer disse to med funksjonen Calibration Guard (Cal Guard) som indikerer at verktøyet ikke har blitt lagret på riktig måte.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1