Tips redaksjonen
26.10.2015

Norwegian Escape sjøsatt fra bygningsdokken

Norwegian Escape, som snart blir det største skipet i Norwegian Cruise Line-flåten, ble sjøsatt fra Meyer Werfts dekkede bygningsdokk II lørdag 5. august i Papenburg, Tyskland, der det 164 600 tonn tunge skipet har vært under konstruksjon siden september 2014.

Fartøyet, med plass til 4200 passasjerer og sitt unike skrogkunstverk, designet av sjølivkunstneren og bevaringsbiologen Guy Harvey, forlot bygningsdokk II med baugen først omtrent kl. 09.15 lokal tid. Norwegian Escape er det første skipet i rederiets Breakaway Plus-klasse. Det er 334,6 meter langt og 41,5 meter bredt.
   Norwegian Escapes sjøsetting representerer en viktig milepæl i skipets konstruksjon, og når skipet nå er på god vei til ferdigstillelse, vil hun nå gå inn i sluttfasen med leveringstid den 22. oktober 2015.
   – Meyer Werft har gjort en fantastisk jobb under byggingen av Norwegian Escape, uttalte Andy Stuart, Norwegian Cruise Lines President og Chief Operating Officer etter sjøsettingen. – Skipets sjøsetting bringer oss ett skritt nærmere den neste utviklingen av Freestyle Cruising til verden, og vi kunne ikke vært mer begeistret.

Neste milepæler
De neste milepælene er å montere skipets spesielle Norwegian Cruise Line-trakt og ta spenning til nye høyder ved å legge til en tredje etasje på Norwegian Escapes taubane, som blir den største til sjøs.
   Etter innvielsesseremonier i Europa og Miami, vil Norwegian Escape legge ut på et 7-netters cruise i østlige Karibia, med avreise hver lørdag fra Miami fra og med 14. november 2015.
  
Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1