Tips redaksjonen
29.04.2014

Norwegian Crystals har tegnet avtale med Prevas

Har implementert systemet Infor EAM for innkjøps-, lager- og vedlikeholdsstyring ved fabrikken i Glomfjord.

Industrieeventyret i Glomfjord startet allerede i 1898 og har de siste årene fått mye omtale i media på grunn av enorm utbygging og ekspansjon i forbindelse med omstilling og senere nedleggelse av solcelleproduksjonen til REC. Men det er fortsatt liv i industriparken, og nå er det Norwegian Crystals som har tatt over den gamle fabrikken til REC. De har som mål å selge høykvalitets monokrystallinske silisiumskiver (wafere) og solcellepaneler (moduler) til solindustrien gjennom produksjon av silisiumkrystaller. Med seg har de fått prosjektdeltakere, investorer og støttespillere med lang erfaring fra solindustrien, og selskapet er i full gang med å bygge opp kapasiteten for full drift.
  Et viktig ledd i den nye satsingen er anskaffelsen av et godt vedlikeholdssystem med god funksjonalitet for innkjøps- og lagerstyring. Etter en intensiv evaluering i fjor falt valget på Infor EAM fra Prevas.
  – Det var viktig for oss å komme hurtig i gang med lager og innkjøp, sier Raymond Jensen, innkjøpssjef i Norwegian Crystals. – Det er mange prosesser som skal håndteres i oppstarten av fabrikken, og det var viktig for oss å få de rette verktøyene på plass så raskt som mulig. Prevas kunne stille Infor EAM til rådighet for lager og innkjøp på kort varsel  da de har et eget driftssenter. Det gjorde det mulig for oss å komme i gang på disse områdene selv før vi startet opp med vedlikehold.
  – I tillegg oppfylte Infor EAM kravene våre til brukervennlighet og funksjonalitet for vedlikeholdsstyring, skyter Arnstein Jensen, teknisk sjef i Norwegian Crystals, inn.  
  – Prevas har mange gode referanser og tilbyr ulike grensesnitt til brukerne basert på hva de faktisk har behov for. Dette skaper en brukervennlighet og fleksibilitet som vi fant veldig tiltalende. Denne fleksibiliteten og helheten i Infor EAM var med på å gjøre valget enkelt, forteller Jensen.
  Norwegian Crystals startet implementeringen av Infor EAM i fjor høst og er nå live.
  – Det er en spennende satsing Norwegian Crystals har satt i gang med, sier Einar Alexander Andersen, salgssjef og kundeansvarlig i Prevas. – Fabrikken i Glomfjord er topp moderne, og forutsetningene for å lykkes i denne spennende industrien er nå til stede – vi gleder oss over å få være med på laget.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1