Tips redaksjonen
11.04.2016

Norske sverd med høyere effektivitet

Nå lanserer Husqvarna to laminerte sverd utviklet spesielt for profesjonelle skogsarbeidere med høye krav til utstyret. De nye sverdene er produsert i Norge og gir både økt holdbarhet og høyere effektivitet ifølge Husqvarna.


De to nye laminerte sverdene fra Husqvarna, 3/8” X-Force og 0.325” har forsterket neseprofil og er epoksybelagt for bedre beskyttelse mot riper og korrosjon. Sverdenes lave vekt gjør også arbeid under tøffe forhold enklere for brukeren.
   Til tross for at sverdene er lette, er de stive og mer stabile mot bøyninger. De returnerer til sin opprinnelige form når de utsettes for store belastninger. Begge modellene er utstyrt med et lukket lagersystem uten smørehull, noe som hindrer smuss å trenge inn. Brukeren slipper dermed å smøre sverdet jevnlig, og på den måten forenkles arbeidet.
   3/8” X-Force er formet i en svak kurve og har utvidet neseradius. Det gir bedre kontroll og minsker risikoen for kast under arbeidet. Ny design med forlenget midtplate øker holdbarheten. Sverdets geometriske utforming gjør at trykket på sverdnesen reduseres ved
at belastningen overføres til kulelageret. Et bredere tannhjul med flere nagler gjør også sverdet sterkere og mer holdbart.
   I likhet med 3/8” X-Force har 0.325” en forlenget midtplate og et forsterket nesehjul. Den optimaliserte geometrien gjør at risikoen for klemskader i tannhjulet reduseres drastisk ved saging i større trær.
   Sverdende er produsert i Husqvarnas fabrikk i Sarpsborg.

Kilde: perpr.no

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1