Tips redaksjonen
23.11.2017

Norske Viju solgt til Avedon Capital Paratners

Avedon Capital Partners har kjøpt norske Viju og nederlandske VisionsConnected. De to allerede globale selskapene slås nå sammen for å skape en ledende global spesialist innenfor videokonferanse-, audiovisuelle- og samhandlingsløsninger.

Sammen vil Viju og VisionsConnected levere spesialiserte tjenester og løsninger innenfor design, installasjon, service og support av fysiske og virtuelle møterom. Det nye selskapet vil ha en årlig omsetning på rundt 1 milliard norske kroner med i underkant av 400 ansatte fordelt på 17 kontorer over hele verden.
   Viju er et norskstartet selskap med nærmere 20 års fartstid, som i dag leverer løsninger og tjenester fra sine kontorer i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim samt en rekke avdelingskontorer i USA, Storbritannia og Singapore. Når de nå slås sammen med VisionsConnected, vil det nye selskapet betjene kunder fra offentlig og privat sektor i mer enn 120 land.
   Det juridiske hovedkontoret for det nye selskapet vil ligge i Amsterdam, men selskapet vil som i dag fortsette med å betjene sine kunder over hele verden fra etablerte kontorer i de ulike verdensdeler. En ny felles merkevare vil bli lansert tidlig i 2018.
   Konsernsjef i Viju, Odd Sverre Østlie, blir konsernsjef for det nye selskapet. Østlie har tidligere arbeidet i Cisco, Tandberg, Microsoft og McKinsey. Han er ansvarlig for selskapets ambisiøse vekststrategi, som innebærer både organisk vekst og oppkjøp.
   – Samlet har Viju og VisionsConnected en unik ekspertise og spisskompetanse innenfor vårt fagfelt. Ved å kombinere våre tilbud og løsninger styrker vi oss og blir en helt komplett leverandør av fysiske og virtuelle møterom, audiovisuelle løsninger og tilhørende tjenester og support. Med felles krefter og en ambisiøs vekststrategi vil vi nå ut til enda flere kunder og markeder enn tidligere, sier Odd Sverre Østlie.
   Raymond Alves, som er grunnlegger av VisionsConnected, blir direktør for løsninger og skal styrke og spisse selskapets løsnings- og tjenesteavdeling.
   – Vi skal legge til rette for at ansatte i virksomheter opplever fordelene god samhandling gir, og kundene skal kunne måle forbedringene de oppnår ved å investere i samhandlings- og audiovisuell teknologi, forklarer Raymond Alves i VisionsConnected.
   – Jeg ser frem til å videreutvikle våre løsninger og tjenester og å fortsette å drive innovasjon ved å legge til rette for effektiv samhandling mellom mennesker og organisasjoner, sier han.
Investeringssjef for Avedon Capital Partners, Emily Jeffries-Boezeman, kommenterer oppkjøpet.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1