Tips redaksjonen
27.02.2015

Norsafe-leder vant norsk vekstskaperkåring

Den internasjonalt ledende leverandøren av livbåter, Geir Skaala og Norsafe, gikk til topps da representanter fra 13 bedrifter møttes til årets finale i EY Entrepreneur Of The Year, verdens største vekstskaperprogram. Vinneren fikk statuetten overrakt av Anita Krohn Traaseth under en stjernespekket gallaforestilling i Oslo siste uken i november.

– Vi selger sikkerhet til sjøs. Det er et kall for oss å bidra til å øke sikkerheten på skip og plattformer, sier Aleksander Skaala, som mottok prisen på vegne av sin far. Som vinner av den norske kåringen går de nå videre som Norges representanter i den internasjonale finalen. Vinnerne fra tilsvarende kåringer i 60 land møtes i Monaco i juni 2015.
   – Det er viktig å dyrke frem entreprenørene blant oss, og det er nettopp dette som er hovedmålet med EYs Entrepreneur Of The Year-program, sier Erik Gudbrandsen, ansvarlig for programmet i Norge.

En verdig vinner
Juryen konkluderte med at Geir Skaala i Norsafe Holding AS med sitt engasjement for de ansatte, bedriften og bransjen var en verdig vinner av EY Entrepreneur Of The Year 2014:   «Vekstskaperen har gjennom prioriteringer og strategiske valg utviklet virksomheten til verdens største i sin bransje. Nyskapende og teknisk avanserte produkter tilpasset sitt marked har vært nøkkelen til suksess. Vekstskaperen har etablert en vinnerkultur i en innovativ virksomhet, som gjør den godt posisjonert for videre vekst.»
   Juryen som plukket ut vinneren, var Bjørn Flatgård (leder), Trond Bjørnøy, Une Amundsen, Åse Aulie Michelet, Einar Ø. Brandsdal og Harald Tyrdal. Arrangementet, som ble ledet av Jon Almaas, foregikk på Radisson Blu Plaza hotell i Oslo.

Vinnere i tre kategorier
Det ble kåret vinnere i tre kategorier: handel, industri og tjenester. Camilla, Per, Elisabeth og Elna-Kathrine Grieg i Grieg Group vant klassen for tjenester, mens Wiggo Erichsen i Kitch’n Butikkdrift AS vant klassen for handel. Geir Skaala og Norsafe vant klassen for industri i tillegg til å bli kåret som årets vekstskaper.

Young Entrepreneur Of The Year
På arrangementet ble også årets Young Entrepreneur Of The Year kåret; beste vekstskaper under 35 år som har utmerket seg gjennom etablering av nyskapende virksomhet, eller gjennom sitt virke har utmerket seg for godt lederskap. Denne prisen gikk til Tom Arne Aamodt fra entreprenørfirmaet Tom Arne Aamodt AS, Søgne i Agder.
   Mur i Sør er en totalentreprenør innenfor mur og betong og utgjør hoveddelen av konsernet Tom Arne Aamodt AS. Bedriften fokuserer på leilighetsbygg, næringsbygg og boliger og selger alt fra tomannsboliger til leilighetskomplekser og eneboliger i strekningen fra Grimstad til Vigeland.
   Tom Arne Aamodt startet som 20-åring med to tomme hender og en visjon om å lykkes gjennom tro på egne ideer. Det ble oppskriften på en suksesshistorie. Bedriften er bygd opp sten for sten, er 100 prosent eid av vekstskaperen og feirer i år 10-årsjubileum med positive resultater hvert år. Vekstskaperen har tatt flere strategiske grep som har vært avgjørende for veksten, og bedriften er i dag en komplett leverandør i sin bransje. Bedriftens kjennetegn er leveranser av høy kvalitet helt ned på detaljnivå. Vekstskaperen er en ekte entreprenør som ser gleden i å gå fra ideer til ferdigstilte prosjekter.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1