Tips redaksjonen
18.06.2019

Norges mest brukte vindsperre fornyes

Vindsperren Hunton Vindtett utvides med ny produktserie. Nå fås platen i tre nye tykkelser, med og uten fals.

Hunton Vindtett er utviklet for et hardt, nordisk klima, og har lang fartstid i norsk historie. I 50 år har markedets ledende vindsperre blitt produsert på Gjøvik av kortreist treflis.
   Nå får den originale vindtettplaten på 12 mm selskap av tre nye tykkelser. Produktserien Hunton Vindtett Plus består av vindtettplater med tykkelsene 15 mm, 19 mm og 25 mm. Disse tre tykkelsene fås med og uten fals.
Med fals er det lettere å få en god skjøt, sier salgssjef i Hunton, Odd-Vidar Andresen.
   – Plater med fals gir færre innfestninger i plateskjøten. Byggeprosessen går dermed raskere, og kostnaden på festemidler går ned. Plus-serien kan brukes på varierende stenderbredder, og kan leveres formatskåret i alle tykkelser, sier Andresen.
 
Utviklet for nordisk klima
De tykkere platene er ekstra tilpasset et stadig røffere og fuktig klima. Med lave U-verdier holder Vindtett Plus-serien godt på varmen i boligen. Jobben kan enkelt gjennomføres, til tross for regn og dårlig vær. 
   – Platene er værbestandige, og kan stå utildekket i opptil seks måneder. To-lags tetting er dermed ikke nødvendig, sier Andresen.
   Tømrer Fredrik Stebekk i Stebekk Bygg AS har god kjennskap til Hunton Vindtett Plus-serien.
   – Ofte bygger jeg på årstider med ustabilt vær. De tykkere vindtettplatene slår seg ikke, selv om det kommer en del regn mens jeg jobber. Vindtett Plus-platene tåler mye, sier Stebekk.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1