Tips redaksjonen
05.05.2015

Norges første kjøreskole med alkolås i alle biler

I slutten av januar 2015 ble alkolås nr. 8 montert i bil nr. 8 hos Sande Trafikkskole. Dermed er daglig leder Eirik Olaussen og hans trafikkskole den første i landet som har alkolås installert i samtlige av sine biler.

– Vi ønsker å vise tydelig at rus ikke hører hjemme i trafikken, sier Olaussen; samtidig tar vi oppfordringen fra Trafikkforum og deres daglige leder Stig Ohrvik på alvor, legger han til med et stolt smil.
    Gode holdninger fra start er oppfordringen, og tilbakemeldingene er utelukkende positive, både fra kjørelærerne, elever, foreldre og ikke minst førerprøvesensorer.
   – Vi synes det er veldig positivt at bransjen selv går i bresjen og installerer alkolås i kjøreskolebiler. I Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet er et av tiltakene at vi skal vurdere å innføre krav om alkolås i alle kjøretøy som brukes til førerprøver. Dette gir også en trygghet for våre førerprøvesensorer ved oppkjøring, sier Anne Beate Budalen ved trafikksikkerhetsseksjonen i vegdirektoratet, Statens vegvesen.
   Alkolås får økt fokus også i andre sektorer, og i statsbudsjettet for 2015 etterlyste flertallet bestående av Ap, KrF, Sp og V regjeringens vurdering angående forskrift om alkolås ved skyss av skoleelever. Rus er en viktig faktor i 1 av 5 dødsulykker på veien her i landet, ifølge Statens vegvesen. Likevel foretas det rundt 21 000 kjøreturer i alkorus hver dag.
   En alkolås er et måleinstrument som hindrer start av et kjøretøy dersom førerens utåndingsluft overskrider en angitt promillegrense (0,2 i Norge).

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1