Tips redaksjonen
30.12.2013

Norges beste storhusholdningsbedrifter

Treats-kantina på Skøyen i Oslo er vinneren av Årets Matgledebedrift 2013. Andreplassen gikk til Kleivstua Hotell på Sundvollen, mens Albatross-kantina ved Rieber & Søn i Bergen fikk tredjeplass.

Konkurransen Årets Matgledebedrift arrangeres av TINE Partner i samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) Konkurransen premierer Norges mest kreative storhusholdningsbedrifter. I år har over 50 bedrifter fra hele landet knivet om den gjeve bransjeprisen, som ble delt ut under en gallamiddag på Hotel Continental i Oslo torsdag 24. oktober. 

Sunnhet og lidenskap for faget
Viktige vinnerkriterier i Årets Matgledebedrift er at bedriftene arbeider aktivt med nytenkning og innovasjon for å skape matglede for gjester og ansatte. Fagjuryen bestod av representanter fra NKL, de lokale Kokkemesterlaugene og TINE Partner. Juryformann var Norges Bocuse d’Or-deltaker og regjerende europamester i kokkekunst, Ørjan Johannessen. 
 
  − Det er tydelig at bedriftene som er med, har utviklet seg gjennom året. Det har vært spennende å få lov til å ta del i denne prosessen og veldig kjekt å få innblikk i andre bedrifters hverdag. Felles for alle deltakerne er at de er lidenskapelig opptatt av faget sitt, og at sunnhet står stadig sterkere hos bedriftene som hevder seg i toppen. Det er kjekt å se, sier Johannessen. 

Vinner med matglede i sjelen
Vinneren av hedersprisen Årets Matgledebedrift 2013 er kantine- og cateringbedriften Treats AS, som er basert på Skøyen i Oslo. Dette er første gang at Treats er med i konkurransen, og juryen var enstemmig i sin avgjørelse: 
   – Denne bedriften har matglede i sjelen! Teamet har høy matfaglig kompetanse, noe som skinner igjennom på utsiden av disken. De har et lavt kostøre, men de tryller likevel frem de lekreste retter basert på årstidenes råvarer. De er innovative, og de lager retter som enhver restaurant ville hatt på menyen, sier juryen i sin begrunnelse. 
 
  − Gjengen på Treats brenner for faget, og de setter høye mål for seg selv. Kantina er ren og pen og har masse deilig å tilby, samtidig som de viser veldig høy service, sa juryformann Ørjan Johannessen om vinnerbedriften under premieutdelingen. 

Feiret med stil
Årets Matgledebedrift 2013 ble kåret i høytidelige omgivelser på Hotel Continental. Herborg Kråkevik stod for underholdningen, og stemningen var stor da Ørjan Johannessen delte ut hedersprisen til stormende jubel. 
  
 − Dette er veldig kul! Vi har selvsagt hatt topplasseringen som mål gjennom hele konkurransen, og vi har lagt ned veldig mye arbeid i å skape matglede og kreativitet. Men at vi skulle vinne, er jo helt utrolig kul, sier kjøkkensjef og gründer for Treats, Johan Erkkilä, gledesstrålende. 

Bocuse d’Or neste
Alle vinnerne ble tildelt flotte statuetter som bevis på seieren. I tillegg får vinnerne av første, andre og tredjeplass en matfaglig reise til europamesterskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or Europe, i Stockholm. Her får de muligheten til å følge Ørjan Johannessens innsats i konkurransen fra orkesterplass.

Kilde: tine.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1