Tips redaksjonen
09.02.2018

Nissan med banebrytende teknologi

Nissan avslørte nylig forskning som muliggjør for kjøretøy å tolke signaler fra sjåførens hjerne. Dette skal gjøre bilkjøring både tryggere og morsommere, og vil redefinere hvordan bilførere samhandler med sine biler.

Dette snur for mange opp ned på den til nå rådende oppfatningen om kunstig intelligens.
   Selskapets Brain-to-Vehicle- eller B2V-teknologi (Hjerne-til-bil-teknologi), lover å redusere reaksjonstiden for sjåfører, noe som vil føre til at biler fortsetter å tilpasse seg og gjøre selve kjøringen mer underholdende. 
   Nissan demonstrerer kapasiteten i denne eksklusive teknologien på forbrukerteknologiutstillingen CES 2018, som ble arrangert i januar. B2V er den nyeste utviklingen innen Nissan Intelligent Mobility, selskapets visjon for å transformere hvordan biler kjøres, drevet og integrert i samfunnet.
   ‒ Når folk flest tenker på autonom kjøring, har de en veldig upersonlig forestilling om fremtiden, hvor mennesker ikke lenger har kontroll over maskinene. Men B2V-teknologien gjør det motsatte, ved å bruke signaler fra sin egen hjerne for å gjøre selve kjøringen enda mer spennende og underholdende, sier konserndirektør Daniele Schillaci i Nissan. ‒ Gjennom Nissan Intelligent Mobility hjelper vi forbrukerne mot en bedre verden ved å levere mer autonomi, mer elektrifisering og mulighet for å være mer tilkoblet, sier han.
   Dette gjennombruddet fra Nissan er et resultat av hjerneforskning der avansert dekoding benyttes for å kunne forutse en sjåførs handlinger og tidlig oppfatte eventuelt ubehag.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1